De ontslagen Yannis Anastasiou kan zich niet vinden in de keuze van KV Kortijk.

Yannis Anastasiou heeft voor het eerst gereageerd op zijn ontslag bij KV Kortrijk. De tot Belg genaturali- seerde Griek, die sinds afgelopen zomer coach van de Belgische Eerste Klasser was tegenover ExProfs: “Het voetbal is veranderd. Tegenwoordig bepalen niet de trainers, maar het bestuur of er een speler wordt gekocht. Dat is misschien alleen in Engeland niet zo, wel in bijvoorbeeld Duitsland, Nederland en België. Bij Ajax en Roda JC, mijn vorige clubs was dat ook al zo. Zo heb ik de afgelopen zomer maar één speler naar Kortrijk gehaald, de rest werd door het bestuur bepaald of had al een contract.

Ook kende mijn selectie maar liefst tien geblesseerden en dan heb ik het over echte blessures, zoals een kniebandscheuring. In België speelt men veel fysieker dan in Nederland. Mijn spelers waren wel fit, topfit zelfs. Jammer is ook dat al onze tegenstanders ons nooit hebben weggespeeld, maar toch de meeste wedstrijden hebben verloren. Ja, het bestuur weet dat, maar de druk is enorm.

De ExProf van onder meer Roda JC en Ajax, tekende afgelopen zomer een driejarig contract bij Kortrijk. Na een zeer degelijke seizoensstart, zakte de club echter helemaal in het klassement. Al weken stond de positie van Anastasiou onder druk. De Griek won niet meer sinds de derde speeldag. Kortrijk staat op de ranglijst van de hoogste Belgische divisie momenteel voorlaatste met elf punten na veertien speeldagen.