Het is mooi geweest. Recordinternational Wesley Sneijder stopt als profvoetballer. Wat al maanden in de lucht hing, gaf hij maandag dan eindelijk toe. Hij zal zijn contract bij het Quatarese Al-Gharafa dus niet verlengen.

Vorig jaar september nam de middenvelder al afscheid van het Nederlands elftal, waar hij 134 keer voor in actie kwam. Negen maanden eerder had de geboren Utrechtenaar het Europese clubvoetbal al vaarwel gezegd, door naar Al-Gharafa te vertrekken. Daar kwam hij in anderhalf seizoen een kleine dertig keer in actie.

Sneijder was de laatste van de ‘Grote Vier’ die nog voetbalde. Rafael van der Vaart stopte vorig jaar, Arjen Robben en Robin van Persie hielden het na het afgelopen seizoen voor gezien. De vier waren de belangrijkste spelers van de generatie Oranje-voetballers die tweede werd op het WK van 2010. Op dat toernooi werd Sneijder gedeeld topscorer, onder meer dankzij twee treffers in de kwartfinale tegen Brazilië.

Naast de WK-successen – Sneijder zat ook in het team dat derde werd in 2014 – kon Sneijder ook op clubgebied overwinningen vieren. Hij veroverde landstitels met Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray. Misschien wel de grootste triomf uit zijn carrière behaalde hij in 2010, toen hij met Inter de Champions League won.

Lees zijn biografie via: https://tinyurl.com/y25hvkfv