Maarten Bax

Column Maarten Bax

‘Time flies…’ Het jaar 2017 is al weer voorbij. Het was een jaar waarin wij, in de maand april, met deze site begonnen.

Na wat kinderziektes te hebben overwonnen, kwam de dieseltrein langzaam op gang. En goh, wat hebben we genoten. In april viel ons de enorme populariteit van Ulrich Cruden op. Bij Cambuur en N.E.C. liepen de fans al met hem weg, en dat merkten we nu nog, jaren later, aan de torenhoge bezoekersaantallen bij zijn verhaal nog steeds. Maar ook de interviews met Wim Hofkens, Bertus Quaars, André Stafleu, Michel van Oostrum, Michel Kreek, Bud Brocken en John Bosman scoorden mooie cijfers.

En zo werden de columns van onze vaste columnisten Sonny Silooy en Maurice Graef ook heel goed gelezen. Silooy vanwege zijn eerlijke, openhartige mening en die van Graef vanwege zijn sociale inslag en wereldse blik. Enfin, ze zijn allemaal hier nog terug te lezen.

Leuk was ook de ontdekking van zoveel verschillende beroepen van de ExProfs na hun sportieve loopbaan. Desmond Gemert werd tramconducteur, Ellery Cairo fitnesstrainer, Rowin van Zaanen ging de filmbusiness in, terwijl Pascal Heije zich druk ging maken over het goede doelenproject in Gambia, de FUN Foundation.

Maar het jaar 2017 zit erop. We hopen dat eenieder ook in 2018 ons volgt. En mocht u tips hebben; deze zijn altijd welkom. De site is er tenslotte voor u, fans van ExProfs en ExProfs zelf!

Fijne feestdagen en een gelukkig 2018!

* Maarten Bax is hoofdredacteur van ExProfs.nl. Hij runt het mediabedrijf Eye4Sports, dat in 2018 bijvoorbeeld ook verhalen voor Eredivisie-Zaalvoetbal.nl gaat leveren.