Hij is al even volledig uit beeld verdwenen, Yannis Anastasiou. Na zijn dubbele ontslag als hoofdtrainer – eerst bij Roda JC en vervolgens bij KV Kortrijk – was het even stil rondom de ExProf, die eerder bij datzelfde Roda JC maar ook Ajax uitkwam.

Vanaf Cyprus zegt de geboren Griek dat het goed met hem gaat. Hij is al weer eventjes – sinds 1 november om precies te zijn – hoofdtrainer van Omonia Nicosia. “We werken hard om de club professioneler te laten worden, en dat lukt. De resutaten zijn goed, alhoewel toch ook wisselvallig. De jongens zijn niet gewend om op hoge intensiteit te trainen en te spelen. Ze zitten in een fase van omschakeling. Het is nog instabiel.”

Anastasious club heeft nog drie wedstrijden te gaan voordat de regulieren competitie is geëindigd. Dan hoopt hij met zijn team in de top zes te staan zodat zij aan de play-offs kunnen deelnemen. “Nu staan we zevende met vier punten achter op de nummer zes, maar de nummers vijf en zes spelen nog tegen elkaar. Bovendien spelen we zelf over twee weken tegen de nummer vijf, Anorthosis Famagusta, het team van Jürgen Streppel (oud-speler van o.a. RKC en oud-trainer van o.a. Willem II, red.). Hij zit in Lacarna, ik in Nicosia. De twee plaatsen liggen niet ver van elkaar, maar zien doen we elkaar eigenlijk nooit. Daarvoor hebben we het allebei te druk.”

Afgelopen woensdag (6 febr.) ging Anastasiou even spioneren bij de bekerwedstrijd van Doxa Katokopia, de club die hij aanstaande zondag ontmoet. “Doxa is al kansloos voor de play-offs, maar mag niet onderschat worden.” En verder? “Het leven is hier goed. We hebben lekker weer, al regende het vandaag. Ik ben de hele dag bezig met het team. Mijn gezin zit nog in Nederland. Dat zijn de opofferingen die je als trainer moet doen. Maar binnenkort vlieg ik even terug als het interlandgebeuren er is. Pas dan heb ik daarvoor even tijd.”