Volendam-leider Edwin Keizer met de eerste prijs, temidden van organisator Ron Meijer (links) en FUN Foundation-voorzitter Ron Brouwer.

Aan hun beroemde dijk in hun dorp staan ze er waarschijnlijk nog steeds versteld van, maar oud-Volendam werd op Hemelvaartsdag toch echt de winnaar van het eerste Jeffrey Hubregtse FUN-toernooi. Het team van leider Edwin Keizer won al z’n wedstrijden. Zelfs de Golden Boys van Ajax werden verslagen.

De aftrap van het toernooi was er een om stil bij te staan. Organisator Ron Meijer herdacht zijn gabbertje Jeffrey Hubregtse. Laatstgenoemde overleed vier jaar geleden nadat hij door een scooterongeluk een jaar in coma had gelegen. De voetballer, die onder meer uitkwam voor Ajax, Volendam, Telstar en JOS/Watergraafsmeer, was een man van veel lol, een man met ‘fun’ in z’n leven, wat Meijer deed besluiten om de opbrengsten van deze dag over te maken aan de FUN Foundation, een ANBI-stichting die zich inzet voor de kinderen in het straatarme West-Afrikaanse land Gambia.

Tournooiwinnaars oud-Volendam

Nog voor het zeven-tegen-zeven-toernooi goed en wel op gang kwam, was de strijd beslist. Al in haar eerste wedstrijd versloeg Volendam de Golden Boys van Ajax. “Ik ben hogelijk verbaasd,” liet Volendam-leider Edwin Keizer na de 1-0 zege weten. “De laatste weken heb ik wel vijftig man moeten bellen om tot een fatsoenlijk team te komen. Iedereen had wel wat, van Edwin Zoetebier tot Jeffrey Kooistra. Toch stonden we hier met een superleuk ploegje veteranen, aangevuld met een paar jeugdspelers. Neem alleen al Maurice Buijs, volgens mij de beste speler van het toernooi. Ik heb genoten.”

Sommige aanvoerders van de andere deelnemende teams van ExProfs keken wat sip. Volendam, dat in vijf wedstrijden maar één doelpunt moest incasseren, had wel een érg jong team. Iets dat Keizer bestreed: “Nee, hoor, die jonge jongens zijn begin veertig.” Feit was de Golden Boys van Ajax de puntenachterstand niet meer te boven kwamen. “We hebben al onze wedstrijden gewonnen, behalve die tegen Volendam,” blikte aanvoerder Pascal Heije terug. “Maar die nederlaag was onnodig. Nordin Wooter was wat aan de late kant en speelde dus niet mee. Jammer. Maar daarna hebben we alles simpel gewonnen – zelfs zonder Sander Keller, die het aan zijn kuit kreeg. AZ hebben we zelfs met 5-1 weggespeeld.” Haarlem werd met 4-1 verslagen.

Actiemoment tijdens Haarlem-Telstar met aan de bal, namens Telstar, Michel van Oostrum.

De ‘Legends’ van Haarlem eindigde op de derde plaats. Het team van leider Joop Böckling kende op het laatste moment ook de nodige afzeggingen, maar was de meerdere van directe concurrent AZ (3-2), dat toch met geraffineerde tikkers als Yuri Cornelisse en Kenneth Goudmijn aantrad. Gastheer JOS/Watergraafsmeer eindigde, voor Telstar, als vijfde. Ron van Alem (Telstar): “Door miscommunicatie stonden we hier vanmiddag met zeventien man; veel te veel, dus je werd al bijna weer gewisseld voordat je in het veld stond. Dat doen we volgende keer beter.”

Belangrijker dan de westrijdresulaten was natuurlijk dat iedereen veel plezier had, mede dankzij de perfecte culinaire en muzikale omlijsting. En de voetbalhumor was bij deze ExProfs natuurlijk als vanouds.  Zo leegde iemand onder de douche een have fles shampoo op het hoofd van de nietsvermoedende Stanley Brouwer…. Het feest duurde tot in de late uurtjes!