Ze zijn inmiddels al weer even terug, maar goh, wat een mooie tijd hadden ze in China! ExProf Martijn Meerdink vertelt over de Shanghai International Legends Star Tournament waaraan Nederland deelnam.

Verhaal gaat door onder de foto.

Het Nederlands team dat in Shanghai aantrad met staande v.l.n.r.: Romano Denneboom, Rob Witschge, Martijn Reuser, Martijn Meerdink, Pierre van Hooijdonk, Sander Westerveld en Orlando Engelaar. Gehurkt v.l.n.r.: Richard Witschge, Theo Lucius, Gerald Vanenburg, Ruben Schaken en Aron Winter.

“Het was echt fantastisch, ja,” aldus Meerdink, die de jetlag nog in zijn lijf voelt. “Zo begon het al dat ik business class vloog. Na die elf uur vliegen stond er een taxi voor mij klaar en kwam ik aan in een vijf-, zessterren hotel waarin ik in mijn kamer met gemak loopscholing kon doen, zo groot was het. Ik zat op de achttiende verdieping, keek zo over de hele stad.”

Martijn Meerdink samen met de Franse ex-international Michael Essien.

De oud-international vervolgt: “We speelden telkens zes tegen zes. Wij zaten in een sterke poule met Portugal en een All Starteam. Tegen Portugal werden we door onze slechte omschakeling geslacht. Ook verloren we van het All Starteam (4-2). Om de vijfde/zesde plaats versloegen we de Duitsers. Een 2-0 achterstand bogen we alsnog in een 5-2 winst om. Romano Denneboom scoorde er een paar en Ruben Schaken maakte er ook één, de rest weet ik niet meer.”

Wat Meerdink nog wel degelijk weet – en zich ook tot hij met een wandelstok loopt zal herinneren – is de door hem gemiste penalty tegen het All Starteam. “Bij een 3-1 achterstand, kregen wij die strafschop aangewezen. Ik pak die bal en schiet hem zo volle bak de tweede ring in. Gisteren kwam hij in Winterswijk aan. Ik heb er een foto van gemaakt en in de groepsapp gegooid. Iedereen weer lachen natuurlijk. Ja, ik ben er geweldig mee gedold. Pierre, de gebroeders Witschge… Je kent het wel. Ach, hoort erbij. Kan ik wel tegen. Voetbalhumor. Maar het was ge-wel-dig!”