Phillip Cocu

Phillip Cocu is de nieuwe trainer van Derby County. Hij neemt zijn voormalige PSV-assistent Chris van der Weerden en Twan Scheepers naar Engeland mee.

Twan Scheepers

Cocu stopte in juni 2018 als trainer bij PSV. Daarna volgde een avontuur als coach bij Fenerbahce, dat eindigde na een snelle breuk. Nu gaat hij naar een club die op het tweede niveau in Engeland actief is en plannen heeft om zo snel mogelijk naar de Premier League te promoveren.

Met Van der Weerden werkte Cocu al samen bij PSV en Fenerbahce en dat hij meegaat, is geen verrassing. De band tussen de twee geldt als onverbrekelijk. Ook Scheepers, momenteel assistent bij Jong PSV, heeft dinsdag zijn afscheid bij de club bekend gemaakt. Hij was bij de jeugdopleiding van PSV in de afgelopen jaren een belangrijke schakel bij de ontwikkeling van talenten.

Chris van der Weerden

Scheepers begeleidde bijvoorbeeld talenten die qua niveau nog tussen de A-selectie en Jong PSV in zaten en was de ‘rode draad’ bij Jong PSV, waar hij assistent-coach was. Dat was hij tijdens alle zes jaren waarin de ploeg betaald voetbal speelt.

Cocu volgt bij Derby Frank Lampard op. Die wordt zo goed als zeker morgen gepresenteerd als nieuwe manager van Chelsea. Lampard volgt daar op zijn beurt Maurizio Sarri (Juventus) op.

Alle drie speelden ze in het verleden voor PSV. Scheepers ook nog uit voor MVV en NAC. Van der Weerden was actief voor Vitesse en FC Twente, terwijl Cocu jarenlang de clubkleuren van FC Barcelona verdedigde.