Vitesse heeft Aloys Wijnker vastgelegd als nieuwe hoofd opleidingen. Hij komt over van de Amerikaanse voetbalbond en tekent een contract voor anderhalf jaar, met een optie voor nog een seizoen. 

Wijnker (47) is de opvolger van Edwin Petersen, met wie Vitesse deze zomer brak. De ExProf van onder meer Telstar start op 1 december bij de Arnhemse eredivisionist. Wijnker is nog tot 1 december in dienst als Development Academy Director bij de Amerikaanse voetbalbond.

Voordat Wijnker in 2016 naar de Verenigde Staten vertrok was hij zeventien jaar actief in de jeugdopleiding van AZ. Eerst als trainer, vanaf 2005 was hij hoofd jeugdopleiding. Onder zijn bewind groeide de voetbalacademie van AZ uit tot één van de beste van het land.

“Ik heb een boeiende tijd achter de rug in Amerika,” zegt Wijnker op de website van Vitesse. “Het is een ervaring die ik absoluut niet had willen missen. In overleg met mijn gezin was het nu weer tijd om terug te keren naar Nederland. De voetbalacademie van Vitesse staat traditioneel goed aangeschreven. De voetbalvisie en de faciliteiten zijn uitstekend. Samen met de trainers en stafleden ga ik proberen de voetbalacademie naar een volgend niveau te brengen.”