Edward Sturing is in beeld als hoofd opleidingen van Vitesse. De huidige hoofdcoach staat op een kandidatenlijst voor de positie, die in de zomer in Arnhem vrijkomt. Mede-ExProf Nicky Hofs wordt daarbij nadrukkelijk in verband gebracht met het trainerschap van het nieuwe team Onder 21 jaar bij de Gelderse eredivisionist.

Sturing (56) is nu hoofdcoach van Vitesse. Hij heeft in die hoedanigheid een contract tot het einde van dit seizoen. De Arnhemse club is bezig met het aanstellen van een trainer voor het volgende voetbaljaar. Ook daar prijkt de Eerbekenaar op de lijst, zo stellen bronnen rondom de eredivisionist. Maar Sturing en zijn management hebben nog niet met Vitesse over eventuele contractverlenging gesproken.

De positie van hoofd opleidingen komt in Arnhem vrij, nu Aloys Wijnker in de zomer vertrekt naar de KNVB. Sturing heeft ervaring met het vak. Hij was eerder al hoofd opleidingen bij Vitesse (2002-2003) en PSV (2006-2008). De ExProf is een echte clubman en zou de topsportcultuur bij de eredivisionist moeten bewaken.