Stanley Menzo in actie voor Ajax Cape Town.

De wegen van Stanley Menzo en Ajax Cape Town scheiden vanaf donderdag 21 december per direct. De hoofdcoach was één jaar als trainer en voor die tijd als hoofd jeugdopleiding actief bij de Zuid-Afrikaanse voetbalclub.

Menzo, ExProf bij onder andere Ajax, PSV en Haarlem, reageert op de website van Ajax Cape Town met het volgende statement: “Ik denk dat een coachwisseling op dit moment – nu we een kritieke fase van het seizoen in gaan – waarschijnlijk het beste is voor de club.”

Ajax Cape Town staat na 14 speelronden op de 15e plaats in de competitie. “Ik wil de club bedanken voor de kans die mij is gegeven,” vervolgt Menzo: “Ook de staf en spelers bedank ik dat ze mij altijd hebben gesteund.”Bij de club is Hans Vonk, eveneens ExProf, momenteel hoofd jeugdopleiding.

Menzo won als coach van Ajax Cape Town slecht twaalf van de 40 wedstrijden. Zijn start, eind december 2016, beloofde wat. Hij pakte in vijf wedstrijden acht punten. Momenteel staat zijn ploeg, na veertien speelronden, op de vijftiende plek in de competitie.  Van de laatste tien duels won hij slechts twee duels. De allerlaatste wedstrijd tegen Kaiser Chiefs verloor Ajax Cape Town met 1-0. Het was de bekende druppel…