In 2015 verscheen Sex, Drugs, en Voetbal, een verzameling verhalen over de beroemdste bad boys in het topvoetbal van de laatste jaren. Hun fratsen, affaires, ruzies en controversiële acties worden op humoristische wijze beschreven. Een boek voor de voetballiefhebber die in de kroeg, in de derde helft of op vakantie een fijn verhaal klaar wil hebben.

*** DE LAATSTE EXEMPLAREN VAN DEZE BESTSELLER ZIJN NU voor 10 euro plus 2,95 verzendkosten TE BESTELLEN VIA info@eye4sports.nl ***

WIE ZIJN DIE BAD BOYS?

Ruud Gullit? Nee, die komt er niet in voor. Oké, hij houdt van schuinsmarcheren en betaalde ooit zijn contributie bij AFC niet (waarvoor hij geroyeerd werd), maar dat is dan ook alles.
Cruijff? Het zwembadincident tijdens het WK van 1974? En zou hij er – publiek geheim – jaren er een bijvrouw op nagehouden hebben? Nee, kansloos.
Andy van der Meijden, Fernado Ricksen, Wim Kieft, Glenn Helder? Allemaal leuk en aardig, maar niemand kent ze in Peru of China.

Nee, in dit boek staan de cokesnuiver bij uitstek (Maradona, dus), onze Britse hoerenloper Wayne Rooney (kreeg van zijn vader voor zijn verjaardag al een ‘ticket’ voor naar de hoeren), John Terry (vergreep zich aan de vrouw van zijn medespeler bij Chelsea), maar ook Christiano Ronaldo. Van de onlangs nog tot werelds beste voetballer gekroonde Real Madrid-speler weten we weinig, maar o la la… In dit boek spreekt hij zijn voorkeur voor vrouwen uit, em daar blijft het niet bij.

Maar er is natuurlijk meer dan sex en drugs.

Paulo Di Canio? Een notoire fascist en racist, die als kind eindeloos in zijn bed plaste.

Zijn landgenoot, Gianluigi Buffon is al jaren de nationale doelman van Italië, maar ook een fascist eerste klas en iemand die een illegale gokpartij niet uit de weg gaat.

Ibrahimovic? Van hem is natuurlijk het schaarincident met collega-bad boy Mido bekend, maar dat is maar een van de vele verhalen.

‘Mister Manchester United’ Eric Cantona had altijd schijt aan alles en iedereen. Zo schopte hij een supporter voor z’n kop, en als bij Manchester United elke speler voor een premiere in het zwart moest verschijnen, kwam hij in het wit. Zelfs David Beckham keek tegen hem op. En natuurlijk ging diezelfde Beckham veel vaker vreemd dan alleen met Rebecca Loos…

George Best. Een geweldige voetballer die ten onder ging aan drank en vrouwen. Hij ddelde met talloze Miss Worlds het bed en zei tijdens een live tv-show eens: ‘I like screwing.’

Romário dan? Die gedroeg zich als een hond tegenover zijn teamgenoten, maar ook tegenover zijn vrouw. ‘Ik moest altijd hoge hakken en korte rokjes dragen. Ook had ik verplicht lippenstift op, terwijl ik daar helemaal niet van hield’, vertelde ze na de scheiding.

Of Paul Gascoigne, die een vliegtuig sloopte om zijn karatekunsten te demonstreren en net zo makkelijk met een struisvogel op de training verscheen…

 

GEMENE DELERS

Al die bad boys hebben ook een aantal dingen gemeen.

Ze groeiden op in pure armoede, in krottenwijken of zelfs in een grot.

En dan worden ze ontdekt! Ze krijgen bakken geld en kunnen de weelde niet aan.

Er volgen foute mensen, louche zaakwaarnemers, adorerende fans…

… tot het verval begint. Coke, gokken, vrouwen, uitspattingen…

 

MAARTEN BAX: SPECIALIST IN GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

Sex, Drugs en Voetbal is niet het eerst boek dat Maarten Bax over grensoverschrijdend gedrag schreef. Van zijn hand verschenen ook:

  • ‘Mijn leven, mijn verhaal, mijn Ajax’, een boek over F-side hooligan Joark
  • ‘Wat een kutvoetbal, he?’ over de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen
  • ‘Mijn verhaal’, de geautoriseerde biografie van Badr Hari
  • ‘Geniaal & Gek’ over de beroemdste bad boys in de topsport (april, 2017)

Maarten Bax is in te huren voor lezingen en als sportspeaker. Mail naar info@eye4sports.nl voor alle info.