Reinier Robbemond (46) gaat Mark van Bommel assisteren bij PSV. De voormalig prof was afgelopen interim-coach bij Willem II, waar hij Erwin van de Looi verving. Ruud Brood vertrekt bij de Eindhovenaren.

Robbemond, Boudewijn Zenden, André Ooijer en de vandaag (27 juni) als hoofd aangestelde Ernest Faber leiden morgen de eerste groepstraining van PSV. “De hoofdtrainer van PSV heeft vanzelfsprekend grote invloed op de staf waarmee hij werkt. “We respecteren de wens van Mark en gaan met Ruud Brood in overleg om de zaken op een nette manier af te wikkelen,” legt algemeen directeur Toon Gerbrands op de website van de Eindhovenaren uit.

De ExProf koos eerder al Jürgen Dirkx als zijn assistent. Beiden werkten het afgelopen seizoen succesvol samen bij de Onder 19 van PSV. Dirkx assisteert op dit moment ook bondscoach Bert van Marwijk. Dirkx vervangt bij het eerste elftal Chris van der Weerden, die met Cocu naar Turkije verhuist. De contracten van specialistentrainer Boudewijn Zenden (1 jaar) en keeperstrainer Ruud Hesp (2 jaar) werden ook opgewaardeerd.