Het WK van 1978 spreekt 40 jaar later nog steeds tot de verbeelding. Als afsluiting van een reeks evenementen rond die wereldkampioenschappen, is het op zaterdag 23 juni tijd voor een rematch van de finale bij voetbalvereniging Tricht. Initiatiefnemer is Steffen Elgersma uit Geldermalsen en het wedstrijdcommentaar is in handen van Rien Nout. Iedereen is vanaf 14.30 uur van harte welkom.

Omdat het dit jaar veertig jaar geleden is dat de finale van het WK in Argentinië werd gespeeld tussen het gastland en Nederland, organiseert FILM & FORUM een rematch van deze finaleAan de wedstrijd doet een aantal lokale en nationale prominenten mee. De wedstrijd Nederland-Argentinië in Tricht is bedoeld als ‘herkansing’ van die finale. Willy van de Kerkhof verricht de aftrap.

Wim Rijsbergen speelde op het WK van 1974 en 1978.

Deze middag zijn Wim Rijsbergen (ex-Feyenoord en ex-international) en André Hoogeboom (schrijver biografie Wim Rijsbergen) ook te gast. Na de wedstrijd zullen zij hun verhaal vertellen over het WK ’78. Daarnaast zal er een BBQ plaatsvinden, worden er unieke items aangeboden en zullen de bezoekers op de proef gesteld worden met een WK-quiz!

Voor de BBQ betaal je slechts 10 euro (incl. drankje). Zie meer informatie en kaartverkoop op www.bibliotheekrivierenland.nl.

*** Voor de promofilm, zie deze link:
https://drive.google.com/file/d/1sw5gCLw4xO7wKgrbcuDDtyIM86XJZqJx/view