Marcel Meeuwis

Naam: Marcel Meeuwis

Bijnaam: Bij VVV-Venlo was mijn bijnaam ‘Smurf’, omdat ik klein was. Zo noemde Ken Leemans mij en ik noemde hem ‘Bassie’ vanwege zijn rode haar.

Leeftijd: 39…

Woonplaats: Baarle-Nassau.

Huidige bezigheden:
Met van alles.

Burgelijke staat: Ongehuwd, niet samenwonend, twee kinderen.

Clubs: Willem II, VVV-Venlo, Roda JC, Borussia Mönchengladbach, Feyenoord en Melbourne Heart.

Posities: Verdedigende middenvelder of rechtshalf

Aantal wedstrijden als prof: 284 wedstrijden.

Favoriete medespeler: Davy de Fauw is degene met wie ik het beste bevriend ben geraakt tijdens mijn Roda JC-tijd. Maar de beste speler met wie ik ooit gespeeld heb, is Marco Reus bij Gladbach.

Favoriete trainer: Qua tactiek was de beste trainer Raymond Atteveld, maar over het algemeen was dat Adrie Koster.

Meest vervelende tegenstander: Haris Medujanin of Mesut Özil, zij hebben allebei echt een geweldige techniek

Beste Nederlandse Ex-Prof: Dennis Bergkamp.

Favoriete buitenlandse Ex-Prof: Andrea Pirlo. Hij was vroeger mijn voorbeeld toen hij bij AC Milan speelde.

Beste club van Nederland: Dan moet ik mijn hart volgen. Ik heb wel wat met Rotterdam, dus dan zeg ik Feyenoord.

Slechtste club van Nederland: Ik vond het altijd klote om naar Telstar te gaan. De entourage, de reis ernaartoe, het stadion… Ik vond het gewoon niks. Het was gewoon saai.

Droomclub: Niet echt een droomclub, maar ik baalde wel dat mijn transfer naar Groningen was afgeketst. Ik had graag onder Ron Jans willen spelen.

Mooiste voetbalmoment: De bekerfinale tegen Feyenoord in De Kuip, of uit bij PSV toen ik een mooi doelpunt maakte. Een ander mooi moment was toen we met Oranje B onder leiding van Johan Neeskens en Dennis Bergkamp met 0-4 wonnen van Duitsland met Neuer, Boateng et cetera.

Slechtste voetbalmoment: Een rode kaart pakken tegen Cambuur-thuis met Roda JC, waardoor ik drie wedstrijden geschorst was.

Mooiste land: Australië.

Hobby’s? Ik houd ervan om te bewegen. Sporten is belangrijk en ik houd van tennis.

Mooiste levenservaring: Achteraf gezien is dat het koesteren van het moment dat we gezamenlijk met het gezinnetje een dagje uit gingen toen mijn vader nog leefde.

Als ik internet open, kijk ik op…? Hotmail.com haha…

Favoriete film? The Shawshank Redemption.

Favoriete boek? De broederschap van John Grisham.

Chantal Janzen

Mooiste vrouw? Chantal Janzen, Nikki Plessen of Ellen Hoog. Ik kan niet kiezen, maar Chantal Janzen mag wel blijven slapen met haar programma.

Het Nederlands koningshuis vind ik…? Modern, interessant en leuk om te zien. 

Over scheidsrechters: Ik vind dat ze hulpmiddelen moeten krijgen. Het is zo moeilijk om alles te zien met het blote oog. Er gaat zoveel geld om in het voetbal dat het gewoon belangrijk is dat alles eerlijk verloopt. Maar dan moet er bijvoorbeeld niet alleen in De Kuip doellijntechnologie hangen. Het moet gewoon of bij alle stadions of niet.

Als ik bondscoach was, zou ik…? Meer ervaring opstellen. Ik had in de tijd toen Danny Blind nog bondscoach was, gewoon Huntelaar, Sneijder, Van Persie en Nigel de Jong erbij genomen. Gewoon een beetje de oude garde.