ExProf Pascal Heije in zijn element; met leergierige kids.

Aanstaande zondag (18 febr.) is het zover. Dan is de opening van de voetbalschool van Pascal Heije in Buiksloot, Amsterdam-Noord. Het is niet zijn eerste. De ExProf startte zo’n tien weken geleden al twee Golden Boys voetbalscholen, één bij vv DOB te Nigtevegt en één bij vv Geinburgia in Driemond.

“Het gaat goed, ja. Ik ben lekker bezig,” start Heije, ExProf van onder meer N.E.C., Go Ahead Eagles en RBC. “Ons doel is de kids beter te maken. Plezier staat voorop. Iedereen mag zich ook aanmelden, we kennen geen ballotage of zo. Ik wil gewoon mijn ervaring als profvoetballer en trainer doorgeven. We – want ik doe dit niet alleen – zijn helemaal niet bezig met de gedachte om de kids klaar te stomen voor het betaald voetbal. We zorgen dat de kinderen de basis doorkrijgen, bij velen ontbreekt dat namelijk nog, zo leert de ervaring.”

Artikel gaat door onder de foto.

Naast zijn voetbalscholen is Heije ambassadeur van de FUN Foundation, een stichting die zich sterk maakt voor kinderen in Gambia. In het straatarme West-Afrikaanse land was tot voor kort nog geen normale bal, shirt, laat staan een doel, te vinden. Daar is inmiddels wel verandering in gekomen. Heije voetbalt met zijn team van Golden Boys, het Ajax A1-elftal waarmee hij eind jaren negentig furore maakte, zo’n vijf keer per jaar tegen amateurclubs. De opbrengst in de kantine en/of de entreegelden worden rechtstreeks voor het goede doel aangewend. Dit jaar is de missie zowel het geld voor een kliniek als een school op te halen.

Aanstaande zondag van 10.00 tot 11.00 uur: opening van de derde Golden Boys voetbalschool bij d.v.c. Buiksloot in Amsterdam-Noord. Er is een clinic waaraan iedereen van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen. De toegang is gratis.