Orlando Trustfull

Ook Orlando Trustfull deed afgelopen weekend mee aan de Footgolf Capital Cup in Rhoon. En dat was opzienbarend. Niet eerder was de voormalig speler van onder andere Vitesse, Feyenoord en Haarlem te bewonderen bij een officiële wedstrijd.

Hoe lang doe jij al aan footgolf?
“Het is niet zozeer hoe lang als wel hoe vaak. Dit is pas de derde keer. Tot mijn verbazing zag ik vanmorgen, toen ik hier aankwam, dat het echt een subcultuur is geworden. Mensen uit alle delen van de wereld zijn hier naartoe gekomen, tot Roberto Ayala (de voormalig Argentijns international, red.) aan toe.”

Hoe vind je het?
“Het meest lastige van het spelletje is dat je de bal ergens in het luchtledige speelt, in een ruimte, terwijl je als voetballer gewend bent om de bal naar iemand te spelen. Soms ook wel in een ruimte, maar dan is er een speler onderweg. Dat is wennen. En de manier van schieten. Soms ligt die bal op drie, vier meter van de hole en dan blijkt het toch moeilijker dan je denkt. Het is een andere soort druk, een andere soort beleving. Gewoon heel leuk om te doen, heel uitdagend.”

Wat doe je verder op dit moment?
“Op dit moment doe ik even niets. Na Inter en Crystal Palace (als assistent-trainer van Frank de Boer, MB) is het rustig geworden. Ik vermaak me met allemaal dingen waarvoor ik normaal gesproken geen tijd voor heb. Zo lunch ik met mijn vrouw of doe wat dingetjes rondom het huis. Ook speel ik regelmatig voetvolley.”

Spelen er al dingen, interesse van clubs dus?
“Nou, als Frank aan de telefoon hangt, is het vroeg genoeg. In principe gaan we samen naar de volgende club.”

Trustfull (rechts) en De Boer vullen elkaar aardig aan.

Hoe vul jij Frank aan?
“Qua persoonlijkheid voelen we elkaar goed aan. Frank is wat impulsiever. Constateert hij iets, dan gaat hij er meteen mee aan de slag. Ik ben wat conservatiever, meer terughoudend. Ik bekijk het hele plaatje en vervolgens maak ik de rekensom, probeer ik met een plan te komen.”

Zien we je binnenkort weer bij het footgolf?
“Ik hoop het eigenlijk niet. Het is een leuk spel of sport, zo je wil. Maar ik wil wel weer aan de slag in het voetbal. Het wordt een spannende zomer, maar we zien wel. Ik kan er toch niet zoveel invloed op uitoefenen, moet gewoon rustig afwachten.”