Martijn Meerdink in Arosa

Het is het Nederlands elftal niet gelukt om voor de derde keer het Ice Snow Football-toernooi in Arosa (Zwitserland) te winnen. Oranje verloor de finale met 2-4 van de All Stars.

Het was alweer de tiende editie van het toernooi in de Zwitserse sneeuw. En ook nu was het, aldus Martijn Meerdink, weer ‘perfect georganiseerd’. De ExProf van onder andere AZ en FC Groningen, was op het laatst aan de selectie toegevoegd omdat Patrick Paauwe en Ruben Schaken waren afgevallen. Eerder had Meerdink zelf afgezegd vanwege zijn verplichtingen voor zijn voetbalschool en de Ulftse Boys, waarbij hij hoofdtrainer is. ‘Ik heb de boel wat moeten omgooien en gelukkig kon mijn assistent het een en ander overnemen.’

Verslag gaat door onder de foto.

Het Nederlands team met staande (v.l.n.r.): Tim de Cler, Theo Lucius, Sander Westerveld, Michael Mols en Romano Denneboom. Gehurkt (v.l.n.r.): Bennie Wijnstekers, Martin Meerdink, Aron Winter, Martijn Reuser en Olaf Lindenbergh.

Oranje kwam in Arosa met een sterk – uit 4 veldspelers en 1 keeper – team uit, waarvan Bennie Wijnstekers coach was. In het openingsduel versloeg het Duitsland – met onder andere Mario Basler in de gelederen – met 4-1. Tegen Zwitserland kwamen de ExProfs niet verder dan een 1-1 gelijkspel waarna tegen de All Stars met 3-4 werd verloren. In de finale stonden de ex-internationals van Nederland wederom tegenover de All Stars. ‘En dan speel je tegen namen als Robert Kovac, die vorig jaar nog Bayern München coachte, de Argentijn Mario Kempes, Zé Roberto en Gianfranco Zola. Niet slecht, natuurlijk,’ aldus Meerdink die voor de derde keer aan het evenement meedeed.