55 jaar of ouder en toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars walking football, een initiatief van de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds. Ook in Zaandam zal deze bijzondere sport deze week beoefend worden.

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen (snel)gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in voorop.

Om geïnteresseerden kennis te laten maken met OldStars walking football organiseert Z.V.V. Zaanlandia, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, een informatiebijeenkomst op 2 maart 2018. Deze bijeenkomst heeft een informatief karakter, waar er uitleg gegeven wordt over de spelregels en andere zaken rondom het spel. Daarnaast zal er een demonstratie worden gegeven door een bestaand walking football team uit de regio. Ook zullen wethouder Jeroen Olthof en ExProf Sonny Silooy een balletje meetrappen!

Informatiebijeenkomst OldStars walking football – Z.V.V. Zaanlandia

Datum                     : 2 maart 2018

Tijdstip                   : 10.00 inloop, 10:30 start. Einde: 12:30 uur

Locatie                   : Z.V.V. Zaanlandia, Karel Lotsylaan 6, 1508 EA Zaandam

De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 55+ en zijn voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de voetbalverenigingen welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Na afloop van de activiteit kan in het clubhuis, tijdens de derde helft, onder het genot van een drankje, voetbal en ander sportief nieuws besproken worden.

Aanmelden

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar: info@oldstars.nl.
Voor meer informatie kan ook contact op worden genomen bij: 

Z.V.V. Zaanlandia: Koos Scholtens, 06-40063338

Nationaal Ouderenfonds: Koen de Jong, 06-51968367