Arthur Numan (rechts) opende de druk bezochte expositie van Andy van der Linde.

Piet Keur, Barry van Galen en Arthur Numan. Ze waren er allemaal bij in café de Zwaan te Haarlem waar HFC Haarlem-verzamelaar én fan Andy van der Linde maandag zijn expositie hield.

Negen jaar nadat de club failliet ging, is er niet veel meer over van de club. Van het stadion aan de Jan van Galenkade staat alleen de roemruchte Kick Smit-tribune er nog. Gelukkig houdt Van der Linde de club nog een beetje in leven. De Haarlemmer, die als kleine jongen al met zijn vader en opa de wedstrijden van ‘De Roodbroeken’ bezocht, verzamelde de voorbije jaren alles wat ook maar met de club te maken had: van programmaboekjes tot entreekaartjes en van het shirt van Ruud Gullit tot spullen van de Europa Cupwedstrijden tegen Spartak Moskou en Gent.

Arthur Numan opende de expositie samen met oud-voorzitter Piet Hooft. ExProf Numan maakte zijn eredivisiedebuut bij Haarlem. “Dick Advocaat was toen coach. Ik wilde veel te graag en maakte veel fouten. Na de wedstrijd dacht ik nooit meer een wedstrijd in het eerste te mogen voetballen. Maar Dick zei dat ik gewoon moest voetballen zoals ik in de A-junioren deed en uiteindelijk kwam het toch goed.”

Zowel Numan als Van der Linde zien HFC Haarlem niet meer terugkeren in het profvoetbal. “Dat zie ik niet gebeuren. Maar ik blijf een goed gevoel houden als ik langs het stadion rijd. Ik heb hier mooie tijden gekend,” aldus de oud-voetballer, die daarna ook bij PSV, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal furore maakte.

Van de ExProfs waren behalve Numan, onder andere ook Barry van Galen, Piet Keur, Joop Böckling, Mark Verzijlberg en ‘Mister Haarlem’ Beer Wentink aanwezig.