Op de leeftijd van 82 jaar is zondagavond (9 juni) plotseling oud-Feyenoorder Nico Roodbergen overleden. Hij stierf thuis terwijl hij naar de tweede helft van de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Portugal zat te kijken.

Feyenoord in 1958. V.l.n.r. (staande): Eddie Pieters Graafland, Gerard Kerkum, Jo Walhout, Hans van der Hoek, Nico Roodbergen, en Piet Steenbergen. Zittend: Pauke Meijers, Henk Schouten, Cor van der Gijp, Kees Rijvers en Coen Moulijn.

Roodbergen was linksback bij Feyenoord in de midden jaren vijftig als voorganger van Cor Veldhoen. Hij kwam van de amateurclub Overmaas en is na zijn profloopbaan ook weer naar die club teruggekeerd. Met zijn gezin woonde Roodbergen als kantinebeheerder jarenlang in het kleine romantische woonhuisje op het terrein van Overmaas (Varkenoord), dat aan de bestuurskamer zat vastgekoppeld. Aan het begin van dit jaar zijn de oude opstallen van Overmaas afgebroken.

Op de beroemde Esso-foto van Feyenoord (1958) staat hij tussen Hans van der Hoek en Piet Steenbergen in. Van dit elftal zijn Eddie Pieters Graafland, Cor van der Gijp en Kees Rijvers nog in leven.