Tieme Woldman

Column: Tieme Woldman

Ik heb het YouTube-filmpje van Edgar Davids en Patrick Kluivert op bezoek bij dictator Robert Mugabe inmiddels 54 keer bekeken en terwijl ik dit schrijf, klik het weer aan. Tegen de tijd dat u dit leest, zit ik rond de 90 keer. Iedere keer hoop ik vurig dat rechtsboven in het beeld het logo van Lucky TV verschijnt en dat ik daar al de voorgaande keren overheen gekeken heb. Ik hoop zo dat Sander van de Pavert halverwege het filmpje de stemmen van Davids en Kluivert overneemt en dat het filmpje Van de Paverts nieuwste ‘plak en knip’-creatie blijkt te zijn. Van de Pavert laat Edje en Patje dan zeggen dat ze een dagje bij ome Robert op bezoek waren. ‘Wij mochten in het paleis van ome Robert en toen mochten wij ook even op zijn troon zitten en ’s avonds hebben wij patat met appelmoes gegeten. En wij hebben ome Robert ook nog een Barcelona-shirtje met zijn naam gegeven. Daar was hij heel erg blij mee. Toen wij naar huis gingen, waren wij heel erg moe, maar het was een hele leuke dag.’

De ExProfs Patrick Kluivert en Edgar Davids brachten afgelopen weekend een bezoek aan de omstreden Zimbabwaanse president Robert Mugabe.

Alsjeblieft, laat het Sander van de Pavert zijn die dit filmpje in elkaar knutselde. Laat het in vredesnaam een Lucky TV zijn. Lucky Edje en Patje. Ondanks dat ik het filmpje dan al 90 keer gezien heb, zal ik toch keihard lachen alsof het de eerste keer was. Uit pure opluchting omdat ik dan in het vervolg bij het horen van Patrick Kluiverts naam weer gewoon aan zijn puntertje in Wenen tegen Milan kan denken. En niet aan het bloed van naar schatting 20.000 Zimbabwanen dat ook een beetje aan Kluiverts hand kleeft omdat hij Mugabe als vriend de hand schudde.