Er zijn fotografen die een aardig balletje kunnen trappen maar nooit op Eredivisie niveau hebben gespeeld. Maar hoe zit dat andersom? Onze collega, fotograaf Stanley Gontha van Pro Shots, nam de proef op de som en nodigde Marcel Peeper uit om naast hem de wedstrijd Ajax – ADO in beeld te brengen. Met apparatuur van Pro Shots, dat dan weer wel. “Ik ben vaak in Spanje, daar maak ik veel foto’s maar voor de rest doe ik er niet zo veel mee. Wel leuk hoor, om dit eens een keer te doen, alleen jammer dat we zo’n ijskoude dag hebben uitgekozen, hahaha.”

Artikel gaat onder de foto door.

Peeper: “Trainer Erik ten Hag kwam naar mij toe in de perskamer. Hij dacht echt dat ik nu in de media werkzaam was. We hebben begin jaren 90 nog samen gespeeld bij FC Twente. Mooie tijd. Erik was altijd heel serieus met zijn vak bezig. Toen al.”

Peeper, inmiddels 52 jaar: “De perskamer van de Arena is geen onbekend terrein voor me. Ik ben rapporteur van De Telegraaf en geef cijfers aan de spelers voor de krant van maandag. Maar ja, dan zit je hoog op de tweede ring, achter een tafeltje op de perstribune. Dit is toch wel anders zo met je neus op het veld”.

Een van de foto’s van Peeper.

Hij vervolgt: “Als voetballer heb ik me nooit bezig gehouden met fotografie. Ik ben natuurlijk vaak geïnterviewd als speler en dan werd er een foto van je gemaakt. Maar ik heb dan ook veel clubs gehad, he. Sparta, Haarlem, Twente, FC Groningen plus een buitenlands avontuur bij Lokeren en SV Wuppertal. Natuurlijk word ik nog steeds herinnerd aan mijn kortstondige optreden in het Nederlands elftal. Dat was in 1990. Na 10 minuten werd ik bij een tackle zo zwaar geraakt dat ik een dubbele beenbreuk opliep. Dat was dus mijn interlandcarrière.”

Peeper: “Tegenwoordig doe ik veel aan footgolf, een voetbalvariant van het gewone golf op echte 18 holes banen met een put die uiteraard een veel groter gat heeft dan normaal. Ik behoor tot de top van Nederland, als ik zo eerlijk mag zijn. Maar vergis je niet hoor, als je drie dagen achter elkaar op een 18 holes baan hebt getrapt, dan voel je dat in je benen. Maar het is heerlijk man, vaak spelen we op banen in Spanje. Een beetje mijn tweede land, mijn familie heeft daar al jaren een huis aan de Costa Blanca. Ben daar dus ook een paar weken per jaar.”