Genoten heeft Martijn Meerdink van de Legends Cup in Moskou. Ook al werd de editie van 2019 afgelopen zondag met de laatste plaats afgesloten, de sfeer was er niet minder om.

Verhaal gaat door onder de foto.

Het Nederlandse Legendsteam met staande (v.l.n.r.): Van der Vaart, Westerveld, Mendes da Silva, Mols en Van Hooijdonck. Gehurkt (v.l.n.r.): Lucius, De Zeeuw, Paauwe, Meerdink en Schaken. De wedstrijden werden met zes spelers per team in een indoorstadion op kunstgras gespeeld.

“Uiteindelijk zijn we zonder Gerald Vanenburg en Rob Witschge vertrokken,” zo start Meerdink. “Toch hadden we een mooie selectie. Zo speelden Van Hooijdonck, De Zeeuw, Mendes da Silva, Paauwe, Lucius, Westerveld, Schaken, Mols en ik. En dan had je nog Rafael van der Vaart, die voor het eerst meedeed. Hij zei dat hij heel lang zijn schoenen niet meer had aangeraakt, ook niet om ‘gewoon’ even te sporten. Maar dat zag je niet aan de kwaliteit. De klasse spatte er vanaf. Hij was niet voor niets onze captain.”

Het Nederlandse Legendsteam verloor op de openingsdag met 4-10 van het gastland. Meerdink: “We stonden na een minuut of tien met 3-1 voor, maar daarna werden de ruimtes bij ons te groot en speelden we niet rustig genoeg. Die Russen waren echt heel goed als team. De vorige edities wonnen ze ook telkens met overmacht. Nu werden de Duitsers in de finale dik verslagen.”

Nederland verloor ook zijn tweede poulewedstrijd en wel van de All Stars, een team van ExProfs uit verschillende landen. “Die hadden we echt niet hoeven te verliezen, net zoals de strijd om de vijfde en zesde plek. Portugal won met 7-8. Zonde.”

Feit was dat Meerdink heeft genoten. “De organisatie was weer perfect. We hadden ook een hele leuke groep jongens. Verder was er weer een mooi gala georganiseerd, dit keer in Club Wow; de naam zegt genoeg, haha. Nee, we hadden niks te klagen. Volgend jaar vlieg ik voor die paar dagen zo weer naar Moskou. En hopelijk kunnen we dan wél potten breken.”