Het heeft lang geduurd, maar Frank de Boer heeft met zijn Atlanta United de koppositie in de Eastern Conference veroverd. De regerend MLS-kampioen won zaterdagavond (3 aug.) met 3-0 van LA Galaxy, de club van Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic speelde echter niet mee. De Zweedse vedette was geschorst. ‘Zijn’ LA Galaxy stond tot het duel in het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta op de derde plek in de Western Conference, terwijl De Boer en zijn mannen tweede stonden in de Eastern Conference. Liefst 72.548 mensen kwamen op de topper af; een record in de MLS.

Uiteindelijk kon de thuisploeg juichen, grotendeels dankzij twee zeer opmerkelijke momenten. Eerst werd een schot van Gonzalo Pity Martínez door LA-verdediger David Romney pardoes in zijn eigen doel gegleden. Kort voor de pauze werd het nog vreemder, want ook de 2-0 was een eigen goal van de ploeg uit Los Angeles. Dit keer was het Giancarlo Gonzales (hij werkte een voorzet van Justin Meram binnen) die zijn eigen goalie passeerde.

Na rust was de ongelukkige Costaricaan ook verantwoordelijk voor de derde tegentreffer. Gonzalez haalde de ingevallen Emerson Hyndman onderuit op het moment dat die een door Galaxy-doelman David Bingham niet goed verwerkte inzet wilde binnentikken. Na tussenkomst van de VAR gaf arbiter Fischer Atlanta een penalty. Josef Martínez voltrok het vonnis feilloos. Dat betekende de achttiende seizoenstreffer voor de Venezolaanse aanvaller en zijn negende goal op rij.

Door de overwinning stijgt Atlanta United naar de eerste plek in de Eastern Conference. In punten staat de ploeg van De Boer nog wel gelijk met Philadelphia Union, maar de MLS-titelhouder heeft een beter doelsaldo. LA Galaxy blijft derde in de Western Conference.