Kevin Hofland wil op termijn hoofdtrainer worden bij Fortuna Sittard. Dat zei hij donderdag (15 febr.) bij de start van de training. De ExProf (o.a. Feyenoord, Fortuna) werd  aangesteld als assistent na het vertrek van Sunday Oliseh. Laatstgenoemde werd woensdag door de clubleiding op non-actief gesteld.

De overstap is voor Hofland erg snel gegaan. Woensdagavond werd het eerste contact gelegd, zo liet hij weten. Vooralsnog heeft Hofland een contract tot het einde van het seizoen. Hofland is nog bezig aan zijn trainersopleiding. De verwachting is dat hij het papiertje rond de zomer op zak heeft.

Het vertrek van Oliseh gaat gepaard met veel ophef. Nadat de club zei dat hij zich zou hebben misdragen tegenover anderen binnen de club, haalde de Nigeriaan fel uit richting Fortuna Sittard. Hij beticht de club van illegale activiteiten. De Portugees Claudio Braga is in Sittard aangesteld als interim-trainer. Vrijdagavond speelt Fortuna tegen Telstar. De afgelopen vier wedstrijden werden verloren.

Zie ook: https://exprofs.nl/kevin-hofland-trainerscarriere/