Jamarro Diks

Bijnaam: Ik word altijd Marro genoemd. Dit komt, omdat mijn naam voor sommige mensen te moeilijk is. Als klein jongetje werd ik al Marro genoemd.

Leeftijd: Ik ben op 24 januari 1995 in Apeldoorn geboren.

Woonplaats: Apeldoorn

Huidige werkzaamheden: Ik werk als koerier bij DHL.

Burgerlijke staat: Ik woon samen.

Clubs: In mijn jeugd speelde ik bij VIOS Vaassen, AGOVV en Groen-Wit. Daarna speelde ik voor WSV en het Slowaakse AS Trenčin. Na mijn avontuur bij AS Trenčin ging ik bij GVVV spelen. In 2017 ging ik bij CSV Apeldoorn voetballen. Met ingang van het seizoen 2019-2020 kom ik voor Excelsior’31 uit.

Posities: Ik kan de hele voorhoede bestrijken, maar ik kan ook ingezet worden op het middenveld. Ik speel ook graag op 10.

Aantal wedstrijden als prof gespeeld: Als ik de oefenwedstrijden erbij reken, dan kom ik op 19 wedstrijden uit. Door heimwee en blessures ben ik inmiddels ExProf.

Mooiste moment in jouw voetbalcarrière? Mijn debuut in de Champions League met AS Trenčin. Dat gevoel is niet te omschrijven. Ineens speel je in een bomvol stadion met meer dan 30.000 man. Geweldig!

Favoriete medespeler: Ik kan er niet specifiek eentje noemen. Het zijn er wel een paar waar ik echt fijn mee gevoetbald heb. Ik denk daarbij aan Marlo de Groot, Patrick Ozinga, Joost Krijs, Kevin Diks, Jesse Hartgers en Patrick Jansen. Dit zijn jongens waarmee ik echt heel goed kan. Marlo de Groot, mijn zwager, kon mij tijdens het spel blindelings vinden.

Favoriete trainer: John de Wolf en Jeroen Burghout. Met Jeroen Burghout zijn wij destijds met WSV gepromoveerd. Hij is een trainer die het beste uit mij naar boven heeft gehaald.

Beste Nederlandse ex-prof: Johan Cruijff. Cruijff was zo’n mooie voetballer. Hij was mentaal heel sterk, maar ook in zijn spel.

Favoriete buitenlandse ex-prof: Kaká

Beste club van Nederland: Dat is een lastige vraag. Ik ben niet echt voor één voetbalclub, dat komt omdat ik zelf uit die wereld kom. Ik vind het spelletje voetbal gewoon mooi om naar te kijken. Vroeger was ik altijd fan van Feyenoord. Door mijn oom ben ik fan van Ajax geworden.

Slechtste club van Nederland: Uit de Eredivisie? Dan denk ik Excelsior, omdat het spel me niet zo aanspreekt. Ze halen niet alles uit het spel en daarom is het minder interessant om ernaar te kijken.

Beste buitenlandse club: Real Madrid en Manchester City. Bij Real Madrid spelen een aantal voetballers waar ik graag naar kijk. Bij Manchester City spelen ze als een collectief team.

Favoriete clubkleuren: Rood-zwart en rood-wit. Rood-zwart van AFC Amsterdam. Aan de kleuren rood-wit verbind ik niet echt een club. Ik vind die kleuren gewoon mooi.

Mooiste voetbalmoment: Tijdens het WK, toen Sneijder voor Nederland met een kopbal scoorde tegen Brazilië.

Mooiste land: Spanje, omdat de mensen daar zo gastvrij zijn. Het weer zit altijd mee en de steden zijn mooi. Mijn droom is om ooit naar Curaçao of Indonesië te gaan. Mijn opa en oma komen van Indonesië. Zij brengen hun eigen verhaal mee. Ook hun geschiedenis boeit me. Binnen 10 jaar wil ik mijn droom waarmaken. Door mijn nichtje droom ik over Curaçao. Zij stuurt mij regelmatig foto’s op van dat land.

Hobby’s: Gamen en sleutelen aan auto’s. Eén keer in de twee weken komt mijn nichtje langs. Ik vind het geweldig om met haar op te trekken. Ook het samen met mijn vriendin, gezellig op de bank, naar een film kijken, is één van mijn hobby’s.

Mooiste vrouw: Mijn vriendin

Mooiste vrouw buiten mijn vriendin: Ik zat laatst met mijn vriendin ergens te eten en toen hadden we het over de celebrity Megan Fox. Ik vind dat zo’n mooie vrouw, maar ik zal haar nooit boven mijn vriendin verkiezen, hoor!

Mooiste film: Transformers, Fast in the furious en The Green Mile. Die laatste film duurt bijna 3 uur, maar daar kan ik dagenlang achter elkaar naar kijken.

Mooiste boek: Ik lees heel zelden een boek.

Favoriete eten: Ik denk toch rijst met kip.

Barack Obama

Obama versus Trump: Obama, omdat hij ook aan de medemens denkt. Hij is niet zo van: dit moet gebeuren en dat gaat gebeuren. Hij denkt mee met anderen en hij vraagt ook aan anderen hoe ze over bepaalde dingen denken. Dat vind ik gewoon mooi. Ik heb niet zo veel op met Trump.

Favoriete websites: Ik kijk regelmatig op websites van kledingwinkels. Ook maak ik regelmatig gebruik van de social media apps op de mijn telefoon. Daarnaast speel ik ook graag OSM (Online Soccer Manager). Ik speel dit samen met m’n team. We doen mee in een teamcompetitie.

Wat vind je van scheidsrechters: Ik kan me aan sommige scheidsrechters kapot ergeren. Er zijn ook scheidsrechters die een wedstrijd kapot fluiten. Scheidsrechters zijn ook mensen en die kunnen ook hun dag niet hebben.

Wat vind je van vrouwenvoetbal: Heel leuk. Mijn vriendin voetbalt ook. Ik ben iedere zondag op het veld te vinden om naar haar te kijken.

Wat vind je van de ongelijkwaardigheid tussen het mannen- en vrouwenvoetbal: Bij de mannen kijk je meer naar het spel. Ik vind het spel van de mannen soms beter. Het spel van de vrouwen daarentegen is een stuk harder. Het vrouwenvoetbal komt wel steeds meer op en dat vind ik een goede ontwikkeling.

Wat vind je van het G-voetbal: Ik kan daar echt van genieten. Als ik een onderdeel van het G-voetbal uit zou kunnen maken, zou ik dat ook direct doen. Ik zie mezelf wel in de rol van scheidsrechter of trainer. Ik zou ook wel hun persoonlijke begeleider willen zijn.

De keuze voor Ronald Koeman als bondscoach is… een goede keuze. Hij is iemand die het team op kan peppen. Hij heeft een frisse kijk op het spel en hij gaat bij een nederlaag niet bij de pakken neerzitten. Zelfs na een moeilijke periode weet hij er bovenop te komen.

Als ik bondscoach van Oranje zou zijn, dan zou ik… mijn uiterste beste doen. Ik zou altijd de beste spelers selecteren voor mijn team. Ook zou ik altijd het beste ervan willen maken. In de trainingen en wedstrijden zou ik de lat zo hoog mogelijk willen leggen en ernaar te streven om altijd de beste te zijn.

2018 was voor mij… een turbulent jaar. Ik heb pieken en dalen gekend. Toch heb ik 2018 positief af kunnen sluiten.

Ambities: Op voetbalgebied en in de maatschappij wil ik het hoogst mogelijke bereiken. Daarnaast hoop ik dat ik nog heel lang met m’n vriendin samen kan zijn. Ik kan me geen dag meer zonder haar voorstellen.

Met dank aan: Vrougje Fikke (redactie) en Dennis Bresser (fotografie).