Maurice Graef

Column Maurice Graef

Sport verbindt. Als middelmatig spitsje in de Eredivisie heb ik nooit veel verdiend in het voetbal. Toch heb ik er alles aan te danken.

Niet gezegend met enorm veel talent heb ik altijd hard moeten werken om überhaupt betaald voetbal te halen. Tegenslagen overwinnen en met teleurstellingen omgaan. Dat vormt je karakter. Maar ook inventief zijn. Wie niet sterk is, moet slim zijn! Een duwtje op het goede moment, die dikke kont gebruiken en vooral beter anticiperen op je medespelers dan je tegenstander doet. Niet afwachten maar initiatief tonen. Zomaar een aantal eigenschappen die ik tegenwoordig nog dagelijks gebruik in mijn werkzaamheden.

Maar als het gaat om goed samenwerken in teamverband heb ik enorm veel opgestoken van Huub Stevens in mijn periode bij Roda JC. Stevens heeft niet dat vaak zweverige gelul in de ruimte maar is simpel en duidelijk. Stevens wilde echte kerels in het veld die zelf initiatief namen en niet bij elke uitdaging een ingrijpen van de coach verwachten. Daar had hij een aantal onorthodoxe manieren voor. Zo mocht tijdens de training niemand de bal in de handen nemen, we zijn per slot van rekening een voetbalteam. Toch deed hij er alles aan om ons voetballers, vooral de nieuwe spelers, hands te laten maken. Op mijn eerste training gooide hij een bal: ”Maurice VANG!” Nadat ik de bal had gevangen kon de hele spelersgroep 50 keer opdrukken want ik moest met de handen van de bal afblijven. Doordat iedereen daar een hekel aan had, probeerde je dit te voorkomen door vooraf te coachen en elkaar hierop te wijzen zodat je niet hoefde op te drukken. Je neemt dus initiatief, je helpt elkaar en voorkomt problemen waardoor Stevens als coach niet hoeft in te grijpen. Dat is nog eens wedstrijdgericht.

Verhaal gaat door onder de foto.

Huub Stevens schonk aandacht aan alle groeperingen binnen een club…

En Stevens was sterk in het creëren van een omgeving waar alle neuzen dezelfde kant opstonden, al was het maar omdat je anders bang moest zijn dat zijn ogen vuur gingen spuwen. Stevens schonk aandacht aan alle groeperingen binnen een club. Van speler tot koffiejuffrouw, van bestuur tot materiaalman, van supporter tot medische staf en van sponsor tot spelersvrouwen. Allemaal hadden ze een aandeel in de doelstellingen en uitgezette route. Allemaal voelden zij zich betrokken. En allemaal voelden zij zich gewaardeerd. En dan krijg je een wonderbaarlijk proces waarbij er veel meer mogelijk is dan vooraf gedacht. Roda JC werd in 1995 tweede in de Eredivisie met maar twee nederlagen. Tegenwoordig hunkert men naar die tijd. En niet alleen vanwege de resultaten maar zeker ook voor dat WIJ-gevoel. De betrokkenheid bij een proces waarvan iedereen in de regio genoot. Overigens mooi weergegeven in een documentaire van Walter de Wit voor Fox Sports: het jaar van de polonaise. Want steevast werd elke overwinning gevierd met een polonaise. De enige polonaises in mijn leven die ik gelopen heb. Met mensen van het bestuur, spelers, spelersvrouwen, fans, sponsors en vrijwilligers. Steevast afgesloten door Nol Hendriks zelf. Dat was Roda JC maar dat was vooral de kracht van betrokkenheid, de power van samenwerken.

Tegenwoordig probeer ik deze lessen met de nodige humor over te brengen naar het MKB. Samen met andere ex-topsporters als Erik Meijer, Maartje Paumen of Gert Jakobs staan we garant voor een avondje passie, humor en betrokkenheid. Topsport als metafoor voor het MKB.

Hoe 1 + 1 toch 3 kan zijn.

*** Maurice Graef is ExProf van VVV, N.E.C. en Roda JC.
wijzijnkerngezind.nl
maurice@wijzijnkerngezond.nl

Langs deze weg wil ik u een uniek voorstel doen voor een gezellige, humoristische en maatschappelijk betrokken bijeenkomst. Samen met onze ambassadeurs Maartje Paumen, Gert Jakobs en Erik Meijer gaat Maurice Graef op pad om SAMEN met U en uw TEAM van collega’s het nieuwe jaar te vieren.

KERNgezond levert een enerverende en ludieke bijdrage aan uw nieuwjaarsbijeenkomst of ander evenement en tevens steunt u hiermee de Stichting KERNgezond. KERNgezond geeft hiermee extra glans, humor en maatschappelijke betrokkenheid aan een bijeenkomst van uw bedrijf waarbij u de collega’s wil bedanken voor hun inzet en tevens wil motiveren naar nog betere samenwerking en resultaten.