Naam: Ab Persijn.

Bijnaam:

Leeftijd: 45.

Woonplaats: Purmerend.

Huidige bezigheden: Hypotheekadviseur ING.

Burgerlijke staat: Getrouwd.

Clubs gespeeld: Monnickendam, Volendam, Heusden Zolder, Dordrecht, Blauw Wit Amsterdam, DWV, Monnickendam en nu 6e Purmersteijn.

Positie(s): Rechtsback, rechtshalf, voorstopper en laatste man.

Aantal wedstrijden gespeeld (als prof): 220.

Mooiste moment uit eigen voetbalcarrière: De wedstrijd in het seizoen 1995-1996, in de nacompetitie bij Heracles uit. Dit was de sleutelwedstrijd tot lijfsbehoud eredivisie. Alle meegereisde supporters van Volendam waren in het in oranje en vierden uitbundig feest.

Favoriete medespeler: Hans Bond, omdat wij ook vrienden zijn geworden.

Favoriete trainer (in eigen carrière): Bert Jacobs. Fantastische man. Heeft mij laten debuteren. Had heel veel humor. Helaas is hij overleden.

Beste Nederlandse ExProf: Johan Cruijff. Hij was compleet.

Favoriete buitenlandse ExProf: Maradonna door die periode bij Napoli en

Ab Persijn

het winnen van het WK 1986 in Mexico.

Beste club Nederland: Ajax, maar leukste club is FC Volendam.

Slechtste club Nederland: Achilles’29.

Beste buitenlandse club: Barcelona.

Favoriete clubkleuren: Groen Wit.

Mooiste voetbalmoment: EK 1988. Halve finale Duitsland-Nederland. De 1-2 van Van Basten in de 89e minuut. Pass van Jan Wouters op Van Basten en met een soort van sliding duwt hij de bal diagonaal van rechts naar links het doel in. Na het fluitsignaal was de ontlading groot. Dit was voor mij de finale.

Mooiste land: Italië. Komt door de sfeer en het buiten leven. Ben er alleen in de zomer.

Hobby’s: Voetbal, muziek, film en vakantie.

Mooiste vrouw: Susan.

Mooiste vrouw buiten mijn vrouw: Jennifer Lopez.

Mooiste film: The Shawshank Redemption.

Mooiste boek: Ik Zlatan.

Muziek: Heel divers. Nederlandstalig, Bruno Mars maar ook Hardwell etc.

Kunstgras: Voor profs een dikke NEE. Voor amateurs zoals Monnickendam: ja. Dit omdat de velden bij veel amateurs niet goed verzorgd worden als het gras is. Op sommige grasvelden kun je niet meer voetballen. Op het hoogste niveau moet het haalbaar zijn om een goede grasmat te leggen. Mijn voorkeur gaat naar echt gras, maar dan moet het wel goed onderhouden zijn.

Favoriete eten: Indische rijsttafel.

Obama versus Trump: Obama.

Favoriete websites: Heb ik niet.

Over scheidsrechters: Met rust laten. Ze zijn er nodig, anders geen voetbal. Hoe lager je speelt, hoe moeilijker het fluiten is. Spelers maken overtredingen waarvan je niet weet of het bewust of onkunde is. Hoe hoger je speelt, hoe minder dergelijke overtredingen of hoe bewuster dergelijke overtredingen zijn.

Dick Advocaat

De keuze voor bondscoach Dick Advocaat: Is belachelijk. Hij is het al een aantal keer geweest. Het Nederlands team is aan verjonging toe. Advocaat kan ook zo weer weg zijn als er iets op zijn pad komt. Ideaal zou Ronald Koeman geweest zijn of Frank de Boer. Maar die willen waarschijnlijk niet. Ik weet niet of er overleg is geweest met de belangrijke spelers van het Nederlands elftal.

Als ik bondscoach van Oranje zou zijn: Ik zou het systeem spelen wat het best bij de beste spelers van Nederland past. Het liefs 1-4-3-3, maar als een ander systeem beter past, dan dat systeem. Ik ben ook gevoelig voor de beste spelers op te stellen en niet bijvoorbeeld een controlerende middenvelder op te stellen omdat de andere twee toevallig creatieve middenvelders zijn. Als de beste spelers op het middenveld creatief zijn, dan drie creatieve middenvelders opstellen.

Ambities: Met Monnickendam een stabiele Tweedeklasser worden.