ExProf Ruud Kaiser (o.a. Ajax, FC Den Bosch en Coventry City) heeft in zijn favoriete elftal, met spelers waarmee hij heeft samengespeeld, Piet Schrijvers op de goal staan. “Piet had net een WK gespeeld toen ik zeventien jaar was. Hij was een imposante persoonlijkheid waar ik tegen op keek. Later werd ik zijn assistent-trainer bij TOP Oss.”

In de verdediging staat de Oostenrijker Gerard Aichorn op links. Kaiser: “Hij had een goede pass en overzicht. Ook wist hij precies wanneer ik de bal in de voeten of diep wilde hebben. We waren een goede tandem en speelden vier jaar lang bij FC Den Bosch samen in de top 6 van de Eredivisie.”

Kaiser vervolgt: “Ruud Krol is een van de grootste vedettes waar ik mee heb samengespeeld. Dat was fascinerend. Het eerste seizoen – ik was pas 17 – was ik bij Ajax zelfs zijn kamergenoot en dat vond ik wel spannend. Cor Adriaanse was de onverzettelijke centrale verdediger, die ook in de kleedkamer met zijn Rotterdamse humor iedereen op zijn plaats kon zetten. Johan Bijnen was de gespierde spijker. Een fijn collega waar je maar moeilijk langskwam.”

Op het middenveld staat John van Nielen op links geposteerd. “Hij was de balafpakker, speelde mij altijd zo snel mogelijk in. Als John achter mij stond dan speelde ik mijn beste wedstrijden! Een echte teamplayer en een fantastisch positief mens. Helaas is hij veel te vroeg overleden. Daniel Bravo was een groot talent, die later naar PSG ging. Een prachtige voetballer. De Belg Leo van der Elst was op het middenveld de harde werker, maar ook mijn kamergenoot bij trainingskampen. Altijd humor en positief. Hij sleepte mij er wel eens doorheen als ik mijn dag niet had.

Voorin staat op rechts Simon Tahamata, een virtuoos aan de bal. De beste speler waar ik ooit mee gespeeld heb. Maar helaas ook de reden dat ik bij Ajax weg ging omdat hij plotseling door trainer Leo Beenhakker linksbuiten werd gezet…. Hans Gilhaus staat in de spits. Ondanks zijn geringe lengte wist hij toch vaak mijn voorzetjes binnen te koppen of schieten. Een slimme spits. En zelf sta ik op links, haha…

Als coach: Staf van de Berg die ik bij Royal Antwerp FC heb meegemaakt. Hij was innemend en zei altijd tegen mij: ‘Ruud jij komt van Ajax en je bent hier de beste, doe wat jij het beste vindt’. Ik was nog maar 19, hè! Ik kreeg daar zo veel vertrouwen van!”