Andwelé Slory geniet momenteel van het anonieme leven. “Ik word heel vaak gevraagd voor een interview maar ik hoef niet meer met mijn kop in de pers. Alleen al dat onzinverhaal indertijd, dat mij met de Bulgaarse maffia in verband bracht… Iedereen wil maar scoren. Nee, laat maar.” En toch, de kersverse zaakwaarnemer maakt wél even wat tijd vrij om zijn favoriete elftal, van de spelers met wie hij betaald voetbal gespeeld heeft, op te noemen.

Theo Zwarthoed staat daarin op de goal. Samen speelden ze bij Excelsior. In de 4-4-2-opstelling van Slory staan Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland, Ron Vlaar, en Serginho Greene achterin.

Op het middenveld maakt hij ruimte voor Leroy Fer, Georginho Wijnaldum, Jonathan de Guzman en Luigi Bruins. Roy Makaay en Michael Mols zijn Slory’s favoriete spitsen. “Maar ik kan zoveel topspelers opnoemen. Danny Landzaat was een geweldige speler, een echte prof. En met Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart heb ik twee interlands gespeeld. Nuri Sahin was ook niet normaal goed. Dus ik doe een hele hoop spelers te kort.” Zijn favoriete trainer? “Van elke trainer heb ik wel wat geleerd maar Bert van Marwijk en Mario Been steken er wel boven uit. Van Marwijk staat op één.”

Het favoriete elftal waarmee Slory mee samen heeft gespeeld.