Door René van Dam

Aanstaande vrijdag, 26 april, herleven oude tijden in het Rabobank IJmond Stadion te IJmuiden. Om 17.00 uur vindt daar de streekderby plaats tussen de HFC Haarlem Legends en Oud-Telstar, oftewel: de Roodbroeken tegen de Vissenkoppen. Een gesprek met mede-organisator Andy van der Linde.

Hoe vaak spelen de Haarlem Legends (zie foto) nog?

Van der Linde: “Het team speelt een aantal keer per jaar. In ieder geval plannen we altijd een wedstrijd rond de oprichtingsdatum van HFC Haarlem (1 oktober). Daarnaast organiseren we jaarlijks nog zo’n twee à drie potjes.”

Is het lastig om elke keer een team bij elkaar te krijgen?

Good-old Joop Böckling regelde aanvankelijk het team, maar het werd in de loop der jaren steeds moeilijker om voldoende jongens te strikken. De meesten werken nog gewoon, of doen nog het een en ander in de voetballerij. En natuurlijk gaat bij de oude garde de leeftijd ook tellen he, haha. Dus vandaar dat ik er bij ben gekomen om Joop te helpen. Sindsdien hebben we een vast groepje jongens.”

Leeft het nog een beetje in Haarlem?

“Rond de wedstrijden in het Haarlem stadion komen altijd wel wat mensen kijken. We proberen met de stichting HFC Haarlem het gedachtengoed van de club levend te houden. Daarom verzorgen we, naast de wedstrijden van de Haarlem Legends, jaarlijks verschillende evenementen. Denk daarbij aan een talkshow of een meeting. Altijd erg leuk om te zien.”

Welke spelers kunnen we vrijdag verwachten?

“Voor de wedstrijd van vrijdag tegen oud-Telstar hebben we de beschikking over een aantal zeer aansprekende namen. Wat te denken van Khalid Sinouh, Rini van Roon, Marcel Liesdek en Marcel Looijer? Op de tribune behoren Piet Keur, Mark Verzijlberg en Brian Tevreden tot het vaste groepje supporters.”

De wedstrijd Oud Telstar – HFC Haarlem Legends begint om 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Het stadion is geopend vanaf 16.45 uur. Vervolgens staat om 20.00 uur de vissersderby Telstar – FC Volendam op het programma. Voor deze wedstrijd is wel een toegangskaart vereist.