Fernando Ricksen met zijn vriendin.

De schrik was groot in het Schotse Glasgow toen Fernando Ricksen zaterdagavond met spoed werd afgevoerd in een ambulance. De oud-voetballer, die leidt aan de spierziekte ALS, klaagde na een benefietavond in het stadion van Rangers FC over pijn aan de borst en kon niet goed meer ademen.

Daarom werd Ricksen met spoed naar het ziekenhuis gebracht, weet The Scottish Sun. Er werd gevreesd dat de publiekslieveling van de Rangers een longinfectie had opgelopen. Iets wat voor mensen met ALS al snel fataal kan zijn.

Vincent de Vries, de man die Ricksens biografie schreef, was er bij afgelopen zaterdagavond. “Hij klaagde bij de meet and greet over pijn in zijn borst en hij wilde weg,” vertelt hij. Het was heel pijnlijk voor hem omdat hij niet goed kon ademen.”

Gelukkig bleek de ExProf van ondermeer Furtuna Sittard en AZ geen longinfectie te hebben. “Gelukkig lijkt het vals alarm te zijn,” zegt De Vries, die vertelde dat de 41-jarige oud-international helemaal op was na het vele reizen van die dag. Ricksen was vanuit zijn woonplaats in Spanje naar Schotland gevlogen voor de benefietavond, en dat hakte erin.

“Het was een hele vroege vlucht vanuit Spanje en hij had problemen met zijn keel. Het zat vol met slijm. Hij heeft antibiotica gekregen. Hij is nu nog steeds in het ziekenhuis, waar ze hem klaar maken om terug te vliegen naar huis. Alles is gelukkig weer goed, hopelijk mag hij snel naar huis,” aldus De Vries.

Zo kwam er afgelopen zaterdag een naar einde aan een mooie avond. Ricksen had de show gestolen door met zijn spraakcomputer als vanouds mooie anekdotes te vertellen.