Na twee achtereenvolgende zeges is het de oud-spelers van het Nederlands elftal dit jaar niet gelukt om de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tegen de Koninklijke HFC te winnen. De wedstrijd in Haarlem eindigde onbeslist: 3-3.

De Ex-Internationals met staand (v.l.n.r.): Sjaak Swart (coach), Brian Roy, Jan de Bruine (fysio), Rob Witschge, Glenn Helder, Stan Valckx, Michael Mols, Michel Kreek, Sander Westerveld en Robin de Betué (fysio). Gehurkt (v.l.n.r.): Ben Wijnstekers, Martijn Reuser, Martijn Meerdink, Barry Opdam (aanvoerder), Theo Lucius, Simon Tahamata, Andwélé Slory, Romano Denneboom en Denny Landzaat.

Romano Denneboom, die bij Oranje zijn debuut maakte onder Marco van Basten, opende in de eerste helft de score. HFC liep in de tweede helft weg naar 3-1. Dankzij treffers van Andwélé Slory (die vorig jaar nog twee doelpunten maakte) en Martijn Reuser wist het elftal met voormalig internationals een nederlaag toch nog te voorkomen. Hele grote namen ontbraken dit keer in het elftal van Ex-internationals. Zo speelde Ronald de Boer en Pierre van Hooijdonck een vriendschappelijke wedstrijd in Schotland. Andy van der Meijde zegde – weer eens – op het laatst af. Dit keer was de reden een keelontsteking. Heel stiekem hoopte de organisatie ook op de aanwezigheid van Wesley Sneijder, Arjen Robben of Dirk Kuijt. Rafael van der Vaart, ook net ExProf, moest darten…

De Nieuwjaarswedstrijd wordt al sinds 1923 gespeeld. Dit keer was er voor het eerst een wedstrijd voor oud-speelsters van het Nederlandse vrouwenteam. Zij wonnen met 4-3 van de ‘Royal Haarlem All-Stars’. Manon Melis scoorde twee keer en Anouk Hoogendijk en Kirsten van de Ven beiden eenmaal.