Gerald Vanenburg heeft bepaald geen hoge dunk van het huidige PSV en ziet genoeg zwakke plekken. Ook vindt de ExProf van onder meer Ajax en PSV dat de factor geluk voor de Eindhovenaren tot nu aan toe een grote rol heeft gespeeld.

Zondagmiddag (10 dec.) staat de topper tussen Ajax en PSV op het programma. Bij verlies in de Arena vreest Vanenburg dat Ajax nog dicht in de buurt van PSV zal komen. “We moeten niet net doen alsof PSV een wonderploeg is, hè. Die tien punten voorsprong is natuurlijk een lachertje. Het geeft totaal niet de verhoudingen weer zoals die zijn. Dat gat van PSV is voor een groot deel gewoon geluk. Ik lees overal dat de competitie al min of meer beslist is, maar daar geloof ik helemaal niets van. Als Ajax wint, ligt het wat mij betreft weer open. Kijk, zowel Ajax als PSV is niet meer de ploeg die het vroeger was. Het is de keiharde realiteit van ons voetbal. Ik heb zelf in mijn loopbaan qua prijzen de beste tijd bij PSV gehad, maar ik kijk dit seizoen veel liever naar Ajax. Die ploeg is veel avontuurlijker en dat kan zondag het verschil maken.”