Fred Rutten is vanmorgen (ma., 7 jan.) op het trainingscomplex in Spanje officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Anderlecht. “Ik ben dan zeer vereerd dat ik voor deze club mag werken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we hier goede resultaten gaan boeken. Anderlecht is een enorme uitdaging, maar we moeten snel resultaten boeken. Ik neem Arno van Zwam mee als assistant-trainer. Hij kent mijn werkwijze, dat kan het proces versnellen. Nee, ik heb nog met bijna niemand gesproken hier. Ik ben vannacht pas aangekomen in Brussel. Maar op trainingskamp is daar alle tijd voor. Dat ik niet de eerste keuze was? Een vriend van mij zei: als je de eerste keuze bent, word je vaak de trainer niet. Ik ben gewoon blij dat ik hier ben.” Rutten was tijdens zijn actieve loopbaan speler van FC Twente.