Vandaag, op zaterdag 27 mei, exact 25 jaar na de uitspraak van het faillissement van de club, gaat het speelveld van FC Wageningen eindelijk weer eens gebruikt worden waarvoor het altijd al  bedoeld was: een voetbalwedstrijd. Dit alles in het kader van het evenement ‘De herinnering blijft levend’.

Op 26 april 1992 werd de laatste competitiewedstrijd van FC Wageningen (thuis tegen NAC, 2-1 winst) gespeeld. Menig Wageningen-supporter dacht ‘tot het volgend seizoen’, niet wetende dat de maand mei van datzelfde jaar een nare verrassing in petto zou hebben… In die maand, nu dus 25 jaar geleden, werd er koortsachtig gewerkt om een faillissement van FC Wageningen af te wenden. Maar helaas, op 27 mei 1992 werd de stichting FC Wageningen definitief failliet verklaard.

De beroemde Wageningse Berg verviel de laatste jaren tot een jungle, maar is inmiddels weer wat opgelapt.

Het stadion stond er jarenlang behoorlijk haveloos bij. In 2003 werden er plannen gesmeed om het stadion op te knappen, maar afgezien van het vele onderhoudswerk van een aantal vrijwilligers, is er eigenlijk nog weinig veranderd. Wel is het veld een paar jaar geleden opnieuw ingezaaid, en het gras ligt er op dit moment spik en span bij, klaar voor de strijd. Er zijn veel mensen met goede herinneringen aan FC Wageningen, en op 27 mei hoopt men deze herinneringen weer ‘levend’ te maken.

Elftalfoto uit het seizoen 1991-1992:
Bovenste rij, v.l.n.r.: Reza Uitman, Dirk Heesen, Hans Vonk, Peter Hofman, Leon Vlemmings en Gerard Leestemaker.
Middelste rij: trainer Pim Verbeek, Michel Doesburg, Guido Smits, Huub Verspui, Oscar Verhoef, Lodewijk de Kruijf en verzorger Gerrit Klaassen.
Onderste rij: Remko van Keeken, Dennis Groen, Wim Adelaar, Klaas Vink, Rene van Gameren en Carel vd Velden.

Er is een druk programma samengesteld met om 15.00 uur een voetbalclinic met oud-spelers Jan Menting en Rob McDonald, en om 16.30 uur een wedstrijd tussen oud FC Wageningen en regio-elftal De Vallei, met spelers van onder meer alle Wageningse amateurclubs en van Bennekom, DOVO en GVVV. De wedstrijd staat onder leiding van oud-betaald voetbal scheidsrechter Henk van Ettekoven. Vanaf 18.00 uur is er een reünie in en om het businesshome.