Michael Reiziger

Michael Reiziger lacht als hem gevraagd wordt zijn favoriete elftal samen te stellen met de spelers met wie hij samengespeeld heeft. Hij kan namelijk wel drie elftallen opstellen.

‘Mag ik mijzelf ook opstellen?,’ is zijn eerste reactie, gevolgd door een glimlach. Jawel, maar hij doet het niet.
Pujol staat op rechts in de verdediging met Van der Sar als keeper. Ook Frank de Boer is een zekerheidje. Maar wordt het Jaap Stam of Baresi van zijn tijd bij AC Milan? Toch Stam. ‘Daar heb ik meer meegespeeld. Maldini op linksback en Rijkaard met de punt naar achteren.’
Dan het middenveld. ‘Guardiola en Litmanen uiteraard. Rivaldo linksvoor, als spits Patrick (Kluivert) en… tja… Mag ik er nog maar eentje? Dat kan niet! Edgar Davids hoort er ook gewoon tussen!’
Reiziger lacht, maar heeft het ook een beetje moeilijk. ‘Luis Figo, Luis Enrique, Cocu, Ronaldinho, Overmars, Bergkamp, Xavi, Iniesta… Dit is gewoon een gemene vraag! Clarence (Seedorf, red.) heb ik er ook nog geen eens bij! Ik kan hier eigenlijk helemaal niks mee..,’ waarna hij het uitproest van het lachen.

Reiziger, ExProf van Ajax, AC Milan, Barcelona, Middlesbrough en PSV, is tegenwoordig assistent van hoofdtrainer Erik ten Hag bij Ajax.