Nederland heeft de Wereldtitel Sneeuwvoetbal gewonnen. In het Zwitserse Arosa versloeg het team van ExProfs in de finale Zwitserland met 7-2.

Tekst gaat door onder foto.

De Oranje-sneeuwvoetballers met v.l.n.r. Meerdink, Konterman, Vanenburg, aanvoerder De Boer, Mols, Lucius en Wijnstekers.

“Het waren drie mooie dagen waarin we veel gekletst, gelachen en lekker gevoetbald hebben,” blikt Martijn Meerdink terug. “Donderdag was ik met Frank de Boer en Gerald Vanenburg al richting Zürich gevlogen. Later kwamen daar nog Michael Mols, Bennie Wijnstekers, Romano Denneboom, Theo Lucius, Dennis Gentenaar en Bert Konterman bij. Het was een prachtige locatie waar we speelden, vanaf het veld kon je zo ons hotel zien liggen. We speelden in een mini-arena op wit tapijt, dus niet op sneeuw, haha. Wel moesten we allemaal warme kleding aan. In de poule kwamen we tegen Duitsland met 5-2 achter, maar eindigden we op 6-6. Een Legendsteam bestaande uit spelers van allerlei landen pakten we met 7-2 en Zwitserland versloegen we met 3-2. In de finale speelden we opnieuw tegen de Zwitsers. Nu wonnen we met 7-2. Doelpuntenmakers waren Denneboom, Mols (beiden 2), Lucius, Konterman en ikzelf. Die wereldtitel is dik en dik verdiend.”