Richard Goulooze

Richard Goulooze (52) is ExProf van AZ, Heerenveen, Cambuur en N.E.C. Ook speelde hij in het buitenland voor Derby County en, in Amerika, voor de New England Revolution. Tegenwoordig heeft de Alkmaarder een eigen bedrijf (TR8COMM) dat voor grote retailers webshops en websites bouwt.

Goulooze over zijn favoriete trainer en zijn favoriete elf waarmee hij samengespeeld heeft: “Als trainer kies ik voor Louis van Gaal. Hij heeft mij de kans gegeven door mij op mijn 17e jaar bij de A-selectie van AZ te halen. Als assistant kies ik Fritz Korbach. Hij is mijn trainer geweest bij Heerenveen en Cambuur, en haalde mij van de rechtsbackplaats naar de positie centraal achterin of op het middenveld. Met Fritz had ik ook een hele goede verstandhouding buiten het veld, wat als speler ook heel belangrijk is.

Keeper: Walter Zenga, ‘Spider Man’. Walter was speler-coach bij de New England Revolution op zijn retour, maar nog steeds een fantastische keeper en superprof.

Rechtsback: Gary Charles (Derby County). Hij was echt een hele goede rechtsback, ooit getorpedeerd door Paul Gascoigne waarmee aan zijn carrier bijna een einde kwam. Gary was een groot talent die later nog speelde voor onder andere Aston Villa en Benfica.

Centraal achterin: Jaap Stam (Cambuur). Hoef ik verder niet uit te leggen.

Centraal achterin: Patrick Pothuizen (N.E.C.) Een keiharde verdediger, maar ook een hele goede voetballer. Positioneel erg goed en een super wedstrijdmentaliteit.

Linksback: Pieter Collen (N.E.C.). Pieter heeft veel te weinig uit zijn carrière gehaald, al heeft hij het super gedaan bij N.E.C.. Bij Feyenoord heeft hij het nooit kunnen waarmaken.

Rechtshalf: René van der Gijp (Heerenveen). Ik speelde met hem toen hij in zijn nadagen verkeerde. Maar als hij fit was, was het een hele goede speler.

Centraal midden: Harry Decheiver (Heerenveen). Een hele goede voetballer die na Heerenveen nog een mooie carrière heeft gehad in de Duitse Bundesliga.

Centraal midden: Joe Max Moore (New Eng. Rev.) Amerikaans international, WK gespeeld, eer dan 100 interlands. Hele goede aanvallende middenvelder. Heeft na de MLS nog bij Nürnberg en Everton gespeeld.

Linkshalf: Mark Pembridge (Derby County). International van Wales, type Paul Scholes. Hele goede trap, overzicht en ‘bunkerhard’. Later nog gespeeld bij Benfica en Fullham

Spitsen: Rodion Camataru (Heerenveen). Roemeens international, was op de weg terug, maar met geen betere balvasthouder/kopper gespeeld dan deze man!

Jack de Gier (N.E.C.). Jack was een van de meest onderschatte spitsen die in Nederland rondliep. Technisch heel goed, tweebenig en met een hele goede wedstrijdmentaliteit.”