John Trentelman

John Trentelman (62) was verdediger van Vitesse en De Graafschap. ExProfs vroeg hem naar zijn elf favoriete spelers waarmee hij gespeeld heeft.

“Dat is een lastige vraag. Ik ken er zoveel, als je iemand naar voren haalt, dan vergeet je altijd wel iemand. De keuze die ik maak, doe ik puur op basis van kunnen en niet op de persoon die erachter zit.

Op het doel komt Wilfried Brookhuis te staan. Hij is een goede doelman. Hans Loovens geef ik een plaats in het centrum en Cees Kornelis als voorstopper. Kornelis was de man die Johan Cruijff altijd uitschakelde. Ik was zelf ook voorstopper. Hans Loovens kwam van SVV. Edward Sturing zet ik op rechts en op links Hein Schreur.

Jaap Jacobs moet in ieder geval voorin. Jaap is een geweldig persoon. Hij komt uit Lochem en hij heeft bij De Graafschap en NEC gespeeld. Links voorin, daar komt Hans Galgenbeld te staan. Op het middenveld, centraal, zet ik John Leeuwerik neer. Hij was een goede voetballer op het moment dat het erop aan kwam en stond vooraan als er strijd geleverd moest worden. Iedereen gaf altijd af op John: ‘Hij kan dit niet en hij kan dat niet.’ Hij kon echter wél scoren en hij had zo zijn eigen kwaliteiten. We moeten John om zijn eigen kwaliteiten inzetten en de andere jongens het vuile werk op laten knappen.

Hans Wanders moet ook op het middenveld. Hij kwam uit Loil bij Didam. We kwamen elkaar tegen toen we in de C-jeugd speelden. Ik kwam uit voor Doesburg, hij voor Loil. Tonnie Wildenbeest krijgt van mij ook een plaatsje op het middenveld. Jerry Cooke zet ik op rechts. Ik wil er eigenlijk ook een verzorger bij hebben: Chris Beumer. Als spelvorm kies ik tegenwoordig altijd voor 4-4-2, maar wij speelden altijd 4-4-3.”