Ellery Cairo

Ellery Cairo voetbalde voor onder meer Feyenoord, Excelsior, FC Twente, Freiburg, Hertha BSC, Coventry City, NAC, Heracles en AGOVV. De globetrotter is nu als fysiek trainer aan FC Twente verbonden. Ook geeft hij personal training, zoals aan Kevin-Prince Boateng. Hij stelde voor ExProfs een elftal samen van zijn favoriete spelers waarmee hij gevoetbald heeft.

“Op de goal komt Jerzy Dudek, de Pool. Hij had een katachtige stijl van keepen met ongekende reflexen. Als rechtsback kies ik Ulrich van Gobbel vanwege zijn fysiek en zijn opkomen langs de lijn. Centraal achterin speel ik dan met Spira Grujic en Josip Simunic. Spira ken ik van FC Twente. Een echte strijder, kopsterk en indertijd in ons elftal de echte leider. Josip was bij Hertha een bikkelharde verdediger met een geweldige techniek. Linksback wordt dan Gilberto, die ik ook bij Hertha leerde kennen. Een opkomende back met een geweldig linkerbeen.

Op het middenveld kies ik voor Yildiray Bastürk op de 8 positie. Een technicus, die je niet van de bal kreeg. Op 6 zet ik dan Jean-Paul van Gastel met zijn geweldige schot. Ook was hij technisch supersterk. Op 10 dan Jon Dahl Tomasson. Die had een enorm gevoel voor diepte en een uitzonderlijk scorend vermogen.

Voorin komt… Nee, niet ik, haha… maar Bonaventura Kalou. Dit vanwege zijn dribbels. Daarvoor kam men naar het stadion. Alles op intuïtie; mooi om te zien. Linksbuiten is Kevin-Prince Boateng. Beresterk en een winnaarsmentaliteit. Voor de spitspositie kies ik Julio Ricardo Cruz, de Argentijn. Volgens mij de eerste moderne spits, die je zowel in de voeten als in de diepte kon aanspelen.

Mijn trainer wordt Leo Beenhakker. Die haalde mij van Excelsior terug naar Feyenoord. Dat had hij goed gezien, haha. Maar hij maakte ons ook kampioen.”