Ab Persijn

Ab Persijn speelde onder meer voor Volendam en FC Utrecht. Voor ExProfs.nl stelde hij zijn favoriete elftal samen van spelers met wie hij zelf gevoetbald heeft.

1 Als keeper kies ik Edwin Zoetebier. Edwin had soms reddingen waarvan wij dachten dat het al een goal was… Hij heeft na Volendam in Engeland gespeeld en ook bij een aantal grote clubs in Nederland. Nu bezit Edwin een mooie keepersschool.

2 Ab Persijn.

3 René Binken was de beste laatste man waar ik mee gespeeld heb. Zat veel meer in dan alleen Volendam.

4 Robert Molenaar, ‘The Terminator’. Heeft daarna een mooie carrière gehad in Engeland. Ik heb hem een keer erg boos gemaakt. Alle douches waren bezet en hij stond te wachten. Elke keer liep ik weg en als hij onder de douche wilde, ging ik er snel weer onder staan. Na een paar keer gooide hij mij de hele kleedkamer door en besefte ik wat voor een kracht hij had. Vandaar mijn bijnaam voor hem, ‘The Terminator’.

5 Ab Plugboer kwam na Utrecht bij Volendam spelen. Bekommerde zich om de jonge jongens. Was heel positief.

6 Johan Steur. ‘Mister Volendam’. Techniek, slim…

7 Kurt Morraye Snelle voorhoedespeler, die bleef gaan. Scoorde makkelijk. Heeft nog op het hoogste niveau in België gespeeld bij STVV waar hij nu supporter van is.

8 Dejan Govedarica, een international Joegoslavië. Ging voorop in de strijd en gaf nooit op. Voorzetten konden hem hoger dan normaal aangespeeld worden want hij kon er vrijwel altijd bij met zijn hoofd. In de kleedkamer zat hij niet op een stoel in de rust, maar gewoon op de grond. De eerste keer vond ik dat raar maar later was dat normaal.

9 Marco Boogers. Hij had de rust voor het doel en was een winnaar. Heeft een mooie carrière gehad.

10 Hans Bond had een weergaloze techniek Hij had veel meer uit zijn carrière kunnen halen, maar had pech met zijn fysieke gesteldheid waardoor hij nooit bij een grotere club is gekomen.

11 Radoslav Samardciz. Behendige linksbuiten met een makkelijke passeerbeweging. Gaf veel assists en wist ook het net te vinden. Daarna nog bij Heerenveen en Feyenoord gespeeld. Was een grappenmaker en kon goed relativeren. Hij vond alles best.

Op de reservelijst:
Mark de Vries, spits en laatbloeier. In zijn periode bij Dordrecht werd hij een begeerde speler. Maakte de overstap naar Hearts in Schotland. Daar maakte hij bij zijn debuut een paar doelpunten. Scoorde daar aan de lopende band. Werd daar een voetbalheld. Was afgelopen seizoen trainer bij HCSC maar vertrok midden in het seizoen naar de Faroër eilanden als manager van een club. Marcel Valk, rechtshalf. Had loopvermogen en een goede crosspass. Speelde later nog Champions League met Willem II. Is trainer geworden.

Bert Jacobs

Trainer:
Bert Jacobs was een man met humor. Had al veel meegemaakt in de voetballerij. Elroy Kromheer kreeg rood tegen Twente en Jacobs zei zonder te kijken: ‘Haal die jongen – dat was ik dus – van het tweede erbij voor de volgende wedstrijd. Ik ga niet schuiven.” Hij had mij nog nooit zien spelen! In de bekerwedstrijd tegen AFC ’34 maakte ik zo mijn debuut, een paar dagen later in de Eredivisie tegen Utrecht uit. Sindsdien stond ik altijd in de basis.