Eindelijk een eerbetoon aan Johan Cruijff in Nederland. Nu de Amsterdam Arena nog altijd niet omgedoopt is tot de Johan Cruijff Arena, en eigenlijk alleen een tram (14, natuurlijk) zijn beeltenis draagt, is er op woensdag 10 mei een  gigantische muurschildering van het vorig jaar overleden icoon onthuld.

De metershoge muurschildering van Cruijff in Betondorp (Amsterdam-Oost).

Bij de onthulling van de door de Braziliaanse kunstenaar Paulo Consentino ontworpen muurschildering waren onder meer Danny Cruijff en burgemeester Van der Laan aanwezig. Vanzelfsprekend moesten ook wij van ExProfs het dertien meter hoge werk met eigen ogen aanschouwen. Wij zagen talloze mensen stoppen om ‘Cruijffie’ op de gevoelige plaat vast te leggen.

De familie van de legendarische voetballer zei het kunstwerk indrukwekkend te vinden: “Johans visie op voetbal en het leven zijn gebundeld in wat we nu de Cruyff Legacy noemen. Deze muurschildering, op deze bijzondere locatie, is  een groots eerbetoon, en is het aan ons allen om wat hij heeft neergezet in stand te houden en voort te zetten,” aldus Carole Thate, bestuurslid van de Cruyff Foundation.