Fortuna Sittard heeft René Eijer (55) voor twee seizoenen aangesteld als hoofdcoach. De ExProf speelde voor Sparta, Vitesse en VVV.

“Dat ik hoofdtrainer mag worden is prachtig. Ik ben op veel plaatsen assistent geweest, zelfs bij Fortuna onder leiding van Bert van Marwijk.” Eijer krijgt assistentie van Kristof Aelbrecht en Kevin Hofland, die vanaf februari de leiding had in Sittard na het ontslag van Sunday Oliseh en Fortuna naar de eredivisie coachte.

Voorzitter Isitan Gün is tevreden met de nieuwkomers. “Met René halen we een brok aan ervaring binnen. Hij is een verbinder, die zowel staf als elftal naar grotere hoogten kan tillen. Het teamproces is bij hem in goede handen. Kristof weet goed wat nodig is in een wedstrijd of training. Hij is daarnaast goed in het ontwikkelen van individuën.”

Met Hofland en Dijkstra houdt Fortuna twee leden uit de technische staf binnenboord, die betrokken waren bij de promotie. “Ze hebben prima werk geleverd en dus was het voor ons niet meer dan logisch dat we met hen verder willen,’ aldus Gün.

René Eijer als speler van Sparta.

Eijer keert terug op het oude nest. Assistent Hofland trainde hij nog in de A-jeugd bij Fortuna. “De cirkel is rond. Toen begeleidde ik Kevin op weg naar een profcarrière, nu mag ik zijn mentor zijn in het begin van zijn trainersloopbaan,” aldus Eijer, die assistent-trainer was bij Fortuna, Al-Jazira en het nationale team van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast werkte hij in de jeugdopleidingen van Vitesse, VVV en Roda JC, waar hij ook de vrouwen onder zijn hoede had.

Aelbrecht zegt voor Fortuna te hebben gekozen, omdat de stap naar de Sittardse eredivisionist goed past bij zijn ambitie. “Na negen jaar jeugd bij PSV en twee jaar assistent bij Jong PSV is het een logische en mooie vervolgstap. Ook kijk ik enorm uit naar de samenwerking met René en Kevin, mensen die ik al langere tijd ken, waardeer en vertrouw.”

Hofland is de club dankbaar voor het feit dat hij de kans krijgt zich te ontwikkelen als trainer. “Dat wil ik terugbetalen door Fortuna structureel te behouden voor het niveau waar het thuishoort. Aan de hand van en samen met René kan ik me verder ontwikkelen, zodat ik uiteindelijk op eigen benen kan staan.”