boek CruijffHet is al weer precies een jaar geleden… Voor velen was het een dag vol mooie herinneringen. Liefst 150 mensen waren er op 14 maart 2018 op de boekpresentatie van ‘Cruijff, 14, bijzondere ontmoetingen met het fenomeen’ afgekomen.

Op de gastenlijst stonden niet alleen familie en bekenden van de auteurs, maar ook tientallen van de geïnterviewden in het boek. Zowel bekende als onbekende Nederlanders, allemaal met hun verhaal over hun o, zo bijzondere ontmoeting met Cruijff.

Jean-Marie Pfaff en Ben Wijnstekers (r) praten bij.

Vanaf 14.14 uur op die 14e maart kwamen de genodigden bij het restaurant van Amstelborgh in Amsterdam aan. Van Dick Schoenaker tot Marcel Peeper en van Eddy Poelmann tot Toine van Peperstraten. Allen uit een soort van eerbetoon aan het het toen twee jaar geleden overleden fenomeen, en natuurlijk ook uit nieuwsgierigheid naar het nieuwe boek. Rien van Doleweerd, verwoed verzamelaar van alles wat maar los en vast zit rondom Cruijff, stond er met een klein deel van zijn spullen. Op 24 maart van dit jaar organiseert hij een middag vol ‘Cruijff memories’.

Tussen de hapjes, drankjes en vele interviews voor de camera’s van onder andere SBS Shownieuws, Voetbalzone en AT5, werden vorig jaar verschillende sprekers naar het podium gehaald. Hoogtepunt van de middag was uiteraard de boekoverhandiging waarbij de eregasten Sjaak Swart en Jean-Marie Pfaff de eerste twee exemplaren ontvingen. Beide heren toonden wederom hun grote respect voor hun overleden collega/vriend.

Nog meer ExProfs met v.l.n.r. Gerdo Hazelhekke, Dick Schoenaker, Sjaak Swart en Hennie Ardesch. Swart liet toen weten dat de Arena op de eerstkomende verjaardag van Cruijff – op 25 april – hoogstwaarschijnlijk de naam van Johan Cruijff zou krijgen.

Het boek ‘Cruijff, 14, bijzondere ontmoetingen met het fenomeen’ was een eerste eerbetoon in die richting. Bijna honderd mensen vertellen daarin, soms snikkend, soms vol humor of bewondering hun aparte verhaal. Van buschauffeur Willem Wassenaar (‘er mocht geen raampje open van de rokende Johan”) tot Art Rooijakkers (“door Cruijff ben ik bijna ontslagen”) en van Jean-Marie Pfaff (“hij wilde mijn trui niet”) tot Jan Scholte (“alleen ik mocht zijn auto wassen”). Een mooie ‘lange ode’ geschreven door de redacteuren van EXPROFS.nl.

Het boek is via deze site (mail naar: info@exprofs.nl) te bestellen, maar ook via bijvoorbeeld Bol.com of Bruna.nl.