Dick Advocaat wordt toch niet de nieuwe trainer van Feyenoord. De ervaren coach, en ExProf van onder andere Roda JC, FC Den Haag en FC Utrecht, heeft voor de klus bedankt, meldt hij donderdagavond aan verschillende media.

De huidige trainer van FC Utrecht was de belangrijkste gegadigde om na dit seizoen Giovanni van Bronckhorst op te volgen als coach van de Rotterdammers. Hij voerde een gesprek met de clubleiding, maar ziet nu na enige bedenktijd af van de klus.

“Ik heb besloten om er geen vervolg aan te geven. Laat ik voorop stellen dat ik het een grote eer vind dat Feyenoord bij mij heeft aangeklopt”, zegt de voormalige bondscoach van Oranje tegen het Algemeen Dagblad.

“Maar er is zo’n negatieve sfeer ontstaan rond mijn eventuele benoeming dat ik het simpelweg niet zie zitten om het te gaan doen. Op die sfeer zit Feyenoord niet te wachten en ik uiteraard ook niet.”

Met die “negatieve sfeer” doelt Advocaat volgens het AD op kritiek die in praatprogramma’s en op sociale media werd gegeven op zijn mogelijke komst naar Feyenoord.