Dennis Bergkamp in zijn tijd als international. FOTO: Pro Shots.

Dennis Bergkamp, Dirk Kuijt en Henrik Larsson zijn van plan de Engelse voetbalclub Wycombe Wanderers te kopen. Bondscoach Ronald Koeman zou een rol als adviseur krijgen.

Wycombe Wanderers bezet momenteel de tweede plek in de League One, het derde niveau van Engeland. De club is op dit moment in handen van een groep supporters. Die hopen op investeerders die Wycombe Wanderers naar een hoger plan kunnen tillen.

De overname door de ExProfs is nog lang niet zeker. Afgelopen zomer werd namelijk ook bekend dat de Amerikaanse zakenman Rob Couhig aandeelhouder wil worden van de club uit de League One. Er ligt zelfs al een principeakkoord met Couhig, die de voornaamste kandidaat lijkt om de nieuwe eigenaar te worden.

Volgende week wordt gestemd over de toekomst van Wycombe. Mocht de Nederlandse overname doorgaan, dan krijgt de Zweed Larsson mogelijk een plek in de technische staf. Bergkamp, op dit moment veldtrainer bij de beloften van Almere City, moet de jeugdopleiding leiden en Feyenoord-jeugdtrainer Kuijt zou zo nu en dan naar Engeland afreizen.