Gérard de Nooijer is door zijn club FC Dordrecht op non-actief gezet. De Zeeuwse oefenmeester kreeg zijn ontslag na de 3-0 thuisnederlaag van afgelopen zaterdag tegen FC Eindhoven.

De Nooijer, ExProf van onder andere Feyenoord, Sparta en Heerenveen, was aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bezig bij de club, waar hij van 2004 tot en met 2006 als speler actief was. In 2013 vierde hij zijn terugkeer aan de Krommedijk als assistent van hoofdtrainer Harry van den Ham in het jaar dat FC Dordrecht de promotie naar de eredivisie bewerkstelligde. Ook was hij assistent van de hoofdtrainer Ernie Brandts en Jan Everse. In 2016 volgde hij Van den Ham op als hoofdtrainer. In het eerste seizoen ontsnapte FC Dordrecht ternauwernood aan degradatie uit de eerste divisie, vorig seizoen haalde De Nooijer met de Dordtse ploeg de derde periodetitel en werd de halve finale van de play-offs bereikt na een sensationele 4-1 zege bij SC Cambuur.

Dit seizoen staat FC Dordrecht na veertien duels onderaan in de Keuken Kampioen Divisie, met zes punten en slechts één overwinning op het conto. Assistent-trainer Scott Calderwood neemt voorlopig de taken van De Nooijer over. Hoofdjeugdtrainer Johan Versluijs zal de technische staf versterken.