Door: Marius Brugman

De kans is groot dat deze foto ooit in huize Meijer komt te hangen, want ongetwijfeld is dit het meest memorabele moment uit de carrière van de De Graafschap-speler Rogier Meijer.

De ex-prof is inmiddels werkzaam in de jeugdopleiding van de club waar hij zijn hele loopbaan speelde, De Graafschap dus. Hoewel Meijer, nu 35 jaar, pas op zijn 23e debuteerde in het betaalde voetbal, speelde toch nog hij negen seizoenen voor de Superboeren. Terugkijkend op zijn carrière is hij tevreden met wat hij heeft bereikt. “Ik heb het maximale eruit gehaald. Ik weet dat ik niet de beste voetballer was, maar uiteindelijk heb alle seizoenen veel gespeeld en voelde ik toch waardering van de supporters.” In het seizoen 2013/2014 speelde zijn laatste wedstrijd voor De Graafschap.

Rogier Meijer heeft het even niet meer na degradatie. FOTO: Pro Shots.

Het seizoen 2011/2012 kan Meijer zich nog goed herinneren. Het was een moeizaam jaar voor De Graafschap. Andries Ulderink werd ontslagen, maar onder Richard Roelofsen wist de club directe degradatie te ontlopen. Uiteindelijk degradeerde De Graafschap via de nacompetitie. Meijer: “We hadden in de uitwedstrijd 0-0 gespeeld, dus de spanning in de spelersgroep was enorm hoog. Volgens mij hebben we de eerste twintig minuten van de thuiswedstrijd niet één goede pass gegeven.”

Na een teleurstellende wedstrijd (1-1) was degradatie een feit en lag Meijer op zijn rug op het veld om de teleurstelling te laten bezinken. Hij weet nog goed dat toen opeens zijn dochtertje naast om stond op het veld. “Ze vroeg waarom ik verdrietig was, aangezien we niet hadden verloren. Op dat moment hielp het niet tegen de teleurstelling, maar het heeft mij later wel geholpen te kunnen relativeren. Uiteindelijk is het ‘maar’ sport, en winnen en verliezen hoort daar bij.”

Dé foto hangt momenteel nog niet in huis, maar daar is al wel over nagedacht. “Mijn dochtertje is nu acht, dus zij heeft mijn carrière als voetballer niet bewust meegemaakt. Ik denk dat het voor haar een mooi aandenken is van wat papa vroeger heeft gedaan.” Ondanks het zwarte randje van de degradatie dat achter de foto verscholen zit, kijkt de ex-Superboer met plezier naar de uitgestoken hand zijn dochter.