En soms, heel soms, spelen de mannen van Ajax en Feyenoord gebroederlijk samen. In juni ’81 bijvoorbeeld, toen de Rotterdamse ploeg deelnam aan een toernooi waarbij elk team twee gastspelers mocht opstellen

Het Italiaanse tournooi kwam uit de koker van Berlusconi’s zender Canal 5, die behalve Feyenoord ook  AC Milan, Internazionale, Santos (Brazilië) en Peñarol (Uruguay). Cruijff was een van de gastspelers bij AC Milan, terwijl Arie Haan en Ruud Krol in het shirt van Feyenoord acte de presence gaven.

De wedstrijd tussen AC Milan en Feyenoord, waarin Cruijff slechts een helft meespeelde. eindigde in 0-0. Na dit gelijkspel verloren de Rotterdammers met  2-1 van Inter en met 2-o van Santos, maar ze wonnen met 1-0 van Peñarol. Inter, met onder meer Alessandro Altobelli, won het toernooi. Feyenoord eindigde als vierde.

Op de unieke Feyenoord-elftalfoto uit Het Vrije Volk zie je Arie Haan (geheel links, staand), Joop Hiele, Ivan Nielsen, Ben Wijnstekers, Jan van Deinsen, Ruud Krol (geheel rechts, staand), Wim van Til, Hans Groenendijk, André Stafleu, Carlo de Leeuw en Jupp Kaczor.
 Met dank aan Genny Zeegers.